Biztonságpolitikai előadás

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő tartott előadást kedden este Törökbálinton, a Munkácsy Mihály Művelődési Házban. A téma az idei év kihívásai valamint a migránsválság volt.

Hasonló tartalmaink:

Törökbálint alpolgármesterének, Földváry Lászlónak a meghívására látogatott el Nógrádi György kedden este a szomszédos településre. A biztonságpolitikai szakértő a beszélgetés során beszámolt pályája kezdetéről, tanulmányairól, munkáiról és családjáról is. Természetesen mindemellett a legfontosabb és mindenkit érdeklő téma a menekültválság volt. Ennek kapcsán Nógrádi Európa és Magyarország jelenlegi helyzetéről is beszélt az esten. A biztonságpolitikai szakértő kiemelte: Magyarország helyesen cselekedett a válság közepén, ugyanis sikerült megvédenie határait.

Nógrádi György hozzátette: azokat a migránsokat, akiket Magyarországra toloncolnak vissza, a hivatalos eljárást követően továbbküldik őket oda, ahol beléptek az Európai Unióba.

Would you like to replay the video?

Nógrádi György az érdeklődők kérdésére kitért arra is, hogy megállítható­-e a migráns áradat. Az esten könnyedebb témákat is érintett Nógrádi György. Beszélt többek között arról a tavaly év végén megjelent, “40 év alatt a Föld körül” című életrajzi ihletésű könyvéről is, amelyben biztonságpolitikai ­elmélet helyett többnyire sztorikat, anekdotákat és vicceket lehet olvasni.

Címkék