Ülésezett a közgyűlés

Megtartotta az év első rendes ülését az érdi közgyűlés. A képviselők közel 20 napirendi pontot tárgyaltak. Létrehozták a Közrendvédelmi Bizottságot, s döntöttek a Modern Városok Programot érintő kérdésekben is.

Hasonló tartalmaink:

Megalakult az új Közrendvédelmi Bizottság. Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2014. október 23-án megtartott alakuló ülésén hozta létre bizottságait, köztük a Sport, Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottságot. Az utóbbi időszakban a városban történt életellenes események, valamint a bizottság működése során tapasztaltak alapján egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a sport és ifjúsági, továbbá a közrendvédelmi feladatokat indokolt lenne kettéválasztani. Erre tekintettel indítványozta T. Mészáros András polgármester a Közrendvédelmi Bizottság létrehozását, mellyel egyidejűleg a sport és ifjúsági feladatokkal foglalkozó bizottság nevét Sport és Ifjúsági Bizottságra módosították. A Közrendvédelmi Bizottság elnökének Tekauer Norbert képviselőt, tagjának Mórás Zsolt képviselőt, nem képviselő tagjának pedig Zsombik Zsoltot választották meg.

A Modern Városok Program végrehajtásával összefüggő többletfeladatok, valamint a közterületek rendjének biztosítása, valamint a városrendészeti feladatok ellátási színvonalának jelentős emelése érdekében 7 új álláshellyel megemelik a Polgármesteri Hivatal létszámát. Öt embert vesznek fel közterület-felügyelői munkakörbe, további két személyt pedig a megnövekedett fejlesztési feladatok ellátására fognak alkalmazni. Az álláshirdetéseket hamarosan meghirdeti a Polgármesteri Hivatal.

 

Újra kiírják a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatói álláshelyét. A polgármester reményét fejezte ki abban a tekintetben, hogy végre megtalálják az új igazgatót, hiszen korábban is meghirdették az állást, amire olyan közművelődési szakember jelentkezését várják, aki felsőfokú közművelődési végzettséggel és szakképzettséggel, vagy nem szakirányú egyetemi végzettséggel és felsőfokú szakirányú munkaköri szakvizsgával rendelkezik, és legalább öt éves szakmai gyakorlata van. A pályázatot február 5-én hirdetik ki.

Tagi kölcsönt nyújt az önkormányzat az Érd és Térsége Hulladékkezelő Nonprofit Kft. részére az illegális hulladékok felszámolására. Korábban az önkormányzat éves szinten rendelte meg a közterületen lerakott illegális hulladék elszállítását, amit ezúttal nem megrendel, hanem tagi kölcsön formájában nyújt a város a vállalatnak. Ez azért előnyös megoldás, mert ha a vállalat a központi költségvetésből részesül kompenzációban, azt vissza tudja fizetni az önkormányzatnak, míg ha támogatásként kapná meg, úgy csupán az ÉTH nyereségét növelné.

Would you like to replay the video?

Elkéri a Sulák-Árok tulajdonjogát az önkormányzat a magyar államtól. A Papi földekre tervezett záportározóból kialakult tó egy része ugyanis beleérne a jelenleg a magyar állam tulajdonában lévő területre. A Modern Városok program részeként megvalósuló egyik fejlesztés a Papi földeken létesülő záportározó, amely az önkormányzat tervei szerint 2017-től vízi szabadidőparkként állna az érdiek rendelkezésére. A Polgármester korábban a sajtónak arról beszélt, hogy azt reméli, hogy a rövid határidők miatt sikerül a Földművelésügyi Minisztériummal mihamarabb megállapodni, mert el kell kezdeni a vízelvezető építését, miközben már tervezik a víztározó műszaki tartalmát is.

(fotó: Ba Norbert)

Címkék