A megbocsátás fontos!

Az érdi Marianum Általános Iskolában idén is megtartották a komplex hittanversenyt, amire a székesfehérvári egyházmegye egyházi iskoláiból várták a diákokat. Az immár több mint másfél évtizedes múltra visszatekintő versenyen idén a Ferenc pápa által meghirdetett: “Irgalmasság rendkívüli szentévéhez” kapcsolódó feladatokat kellett megoldani.

Hasonló tartalmaink:

A Marianum mellett az egyházmegye másik tíz egyházi iskolájából várták az elsősorban nyolcadik osztályos résztvevőket. A szervező, Hajdú Ferenc katolikus plébános elmondta, hogy a mostani alkalom egy több hónapja tartó megmérettetés-sorozat záró epizódja. Rajzversenyt, elbeszélés-versenyt hirdettek már korábban és a harmadik, a jelenlegi forduló a szentírásbeli előzményekről szól, és főként a gyakorlati tudnivalóra irányítja a figyelmet.

Ezen a vetélkedőn valóban a részvétel és nem a győzelem volt a fontos. Ahogy Ferenc atya is fogalmazott: másodlagos szempont volt a gyerekek lexikális tudása, inkább azt helyezték előtérbe, hogy a gyerekek megértsék, amiről a felkészülés és a verseny alatt hallottak: az irgalmasságról és az emberbaráti szeretetről.

A Ferenc pápa által hirdetett Irgalmasság rendkívüli szentévének üzenete, hogy felhívja a mai kor emberének figyelmét a megbocsátás jelentőségére.

Would you like to replay the video?
Címkék