Érdikum kiállítás és konferencia

A Pest Megyei Értéktár – Érdikum kiállítása nyílik az Érdi Városi Galériában. A megnyitó ünnepség és a vásár 2016. február 6-án 14 órakor kezdődik.A részletes program alább olvasható, a kiállítás megtekinthető naponta az Galéria nyitva tartási idejében.

Hasonló tartalmaink:

A Pest Megyei Értéktár – Érdikum kiállítás programja az Érdi Galériában 2016. február 6-tól, február 18-ig:

2016. február 6-án 14 órakor a kiállítás ünnepélyes megnyitóján fellép az Érdi Kamarazenekar vonós együttese. Köszöntőt mond Dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő, T. Mészáros András Érd MJV polgármestere és Brunczvik Attila az Érdi Hungarikum Klub képviselője. Az Érdi Érdikum Bizottság tagjai kiosztják az Érdikum okleveleket, közben a földszinti és az emeleti folyosón Magyarok Mini Vására várja az érdeklődőket.

2016. február 9-én 17 órakor az Érdi Bukovinai Székely népdalkör bemutatója látható.

2016. február 10-én 17 órától Csuka Zoltán est a Városi Könyvtár közreműködésével.

 

2016. február 11-én 13-tól 17 óráig Értéktár Konferencia kezdődik Harkai László vezetésével. A konferencia programja:

13 órakor a megnyitón fellép a Bukovinai Székely népdalkör, köszöntőt mond T. Mészáros András Érd MJV polgármestere és Szabó István a Pest Megyei Közgyűlés elnöke.

Előadások 13:20-tól: Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke, Dr. Horváth Zsolt a Hungarikum Bizottság értéktár koordinációs megbízottja és Ambrus Vilmos etnográfus, a Megyei Értéktár Bizottság szakmai tanácsadója.

A konferencia szünetében fellépnek a Lukin László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei.

14:50-től folytatódnak az előadások: Török István a Pest Megyei Értéktár Bizottság elnöke, Dénes-Varga Zsuzsa a Nemzeti Művelődési Intézet Pest megyei irodájának vezetője, Dr. Kubassek János a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója, az Érdi Értéktár Bizottság tagja és Brunczvik Attila az Érdi Hungarikum Klub képviselője.

A Fórum után a konferencia zárásaként fellép a Szirmok Érd Városi és Pedagógus női kar.

2016. február 12-én 17 órakor bemutatkozik az IRKA, az Érdi Irodalomkedvelők Klubja.

2016. február 13-án 17 órakor a Poly-Art Alapítvány estje: Szemelvények Bíró András műveiből és a KÉK (Képzőművészek Érdi Közössége) akciófestése.

2016. február 16-án 17 órakor a Lukin László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény bemutatkozása.

2016. február 18-án 17 órától a Bonton Egyesület táncbemutatója zárja a kiállítást.

Címkék