Megtekinthetők az Érdikumok

Megnyílt a Pest Megyei Értéktár – Érdikum kiállítása az Érdi Városi Galériában. A kiállítás azokat az értékeket mutatja be, amelyek érdi alkotótevékenységhez, termelési kultúrához, tudáshoz, hagyományokhoz, az érdi tájhoz és élővilághoz kapcsolódnak.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Kamarazenekar koncertje nyitotta meg a Pest Megyei Értéktár Érdikum kiállítását. Mintegy száz fotót, kerámia-alkotást, szobrokat és festményeket is láthattak az érdeklődők az Érdi Városi Galériában nyílt tárlaton, amelynek fő célja Pest megye értékeinek népszerűsítése. A Pest Megyei Értéktár vándorkiállítása – mondta el Brunczvik Attila, az Érdi Hungarikum Klub elnöke -, már több településen járt Pest megyében, ezt Érden a helyi értékekkel, az Érdikumokkal kibővítve rendezték meg. Az Érdi Hungarikum Klub azokkal az értékekkel egészítette ki a kiállítást, amelyeket megalakulása óta gyűjtött össze. Az Érdi Értéktárban jelenleg negyven érték van, de bekerülhet bárki, aki valami értékeset, maradandót alkotott Érd számára – hangsúlyozta Brunczvik Attila.

Would you like to replay the video?

A megnyitón beszédet mondott Dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő, aki kiemelte, hogy különösen fontos a múlt érdekeinek és értékeinek megőrzése, ami pedig helyben kezdődik.  A kiállítást T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú város polgármestere nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, hogy helyi értékeink megőrzése és megismertetése elengedhetetlen, hiszen a helyi értékekből válhatnak majd országos értékek, Hungarikumok.

A földszinti és az emeleti folyosón Magyarok Mini Vására is várta az érdeklődőket. A kiállítás 2016. február 18-áig megtekinthető.

Fotók: Boros Sándor

Címkék