A város most készül

Jövő héten rendkívüli ülés keretében tárgyalja a közgyűlés a város 2016. évi költségvetését. Erről valamint a következő napok sportos eseményeiről tartott tájékoztatót ma délelőtt T. Mészáros András, a város polgármestere.

Hasonló tartalmaink:

Minden év elején az egyik legfontosabb döntés egy város életében a költségvetési rendeletének megalkotása. A költségvetés lényegében egy pénzügyi terv, vagyis egy adott – jövőbeli – időszakra megtervezett bevételek és kiadások elkészített leírása. Érd Megyei Jogú Város közgyűlése február 18-án hozza meg ezt a fontos döntést, ami látványos elindulást eredményez a „Modern Városok programban”.

A polgármester reményei szerint az előkészítések, a tervezési költségek és az ingatlanvásárlásokkal kapcsolatos napirendek mind elfogadásra kerülnek. A rendelet megalkotását követően számtalan fejlesztés indulhat el, például a parkvárosi déli oldal - az Alsóvölgyi úttól a Papi földekig - történő felszíni csapadékvíz elvezetése, majd pedig a víztározó kivitelezése is.

T. Mészáros András arról is beszámolt, hogy a víztározó mellett szükséges, hogy a város megvásároljon néhány telket. A legtöbb tulajdonossal már eredményes tárgyalások zajlottak, de ha szükséges, javasolni fogja néhány telek kisajátítását.

A városban sok helyen okoz gondot a felszíni víz, ami egy-egy kiadósabb csapadék után elárasztja a kerteket. Az önkormányzat felismerve a problémát, évek óta kiemelt figyelmet fordít a csapadékvíz-elvezetésre, s minden évben több millió forintot különítenek el erre a célra a város költségvetési büdzséjéből. Ez most sem alakul másként, s folytatódnak idén is a munkák. A polgármester úgy apellál, hogy a “Modern Városok program” befejezését követően is lehívhatóak lesznek olyan források, amelyek segítik az infrastrukturális fejlődést, és a vízelvezetési problémák megoldása után faltól falig leaszfaltozzák Érdet. A tervek szerint 2018-2019-re minden út és járda szilárd burkolatot kapna, hiszen „a város igazán most készül”.

Would you like to replay the video?

Végezetül a polgármester a városban zajló számtalan sporteseményre hívta fel a figyelmet. Ma este a Magyar Kupa Negyeddöntőjében az ÉRD női kézilabda-csapata a második meccset játssza az MTK-val. T. Mészáros András reméli, hogy ma este is nyerni tudnak a lányok, s eljutnak a kupa legfontosabb meccseiig. Márciusban pedig EB selejtező lesz az ÉRD Arénában. A magyar válogatott Lengyelországot fogadja, Érd pedig testvérvárosát Lubacovot invitálja a nemzeti ünnepünkre, s reméli, hogy két nappal előbb jönnek, hogy helyben nézzék meg a meccset.

Február 11-én és 12-én szintén az Érd Aréna ad otthont a férfi és a női röplabda Magyar Kupa helyosztóinak, az első napon, azaz február 11-én, csütörtökön a férfiak kezdik az MK-t, méghozzá 17 órától a Dág–MAFC-BME bronzmeccsel, azt követően pedig az elmúlt három év döntője ismétlődik, ugyanis a FINO Kaposvár a Kecskeméti RC-vel találkozik. A polgármester reméli, hogy ezen a rangos sporteseményen is sok érdivel találkozhat majd.

Címkék