Igenek költségvetése

Sajtótájékoztatót tartott Érd polgármestere: T. Mészáros András szerdán délelőtt. Elsőként egy, már 60 évvel ezelőtt is fennálló problémára hívta fel a figyelmet, majd pedig kifejtette véleményét a múlt hét csütörtökön elfogadott költségvetésről.

Hasonló tartalmaink:

A város biztonságos működése és a 40 milliárd forintos „Modern Városok Program” sikeres végrehajtása – ez a két pillére Érd 2016-ra elfogadott költségvetésének. A polgármester szerint ez a büdzsé az igenekről szól, s sajnálja, hogy a baloldali frakció és a 2030 Egyesület is nemet mondott rá.

“Tulajdonképpen nemmel szavaztak Érd fejlődésére, úgyis fogalmazhatnánk, hogy ők nem a közgyűlés, hanem a város ellenzéke. Nemet mondtak a csapadékvíz elvezetési problémák felszámolására, nemmel szavaztak a rászorulók támogatásáról, elutasították a mintegy 100 millió forintos egészségügyi fejlesztést,  az óvodák és az óvodapedagógusok többlettámogatását sem támogatták, de ugyanígy nemet mondtak a közbiztonság javítására; a közel 100 új térfigyelőkamerára.” A polgármester hozzátette, hogy a baloldal kizárólag pártpolitika mentén gondolkodik, s nem veszi figyelembe az érdiek érdekeit.

A költségvetési főösszeget jelentősen befolyásoló tétel a „Modern Városok Program” keretében beérkezett 4 milliárd forint fejlesztési támogatás, amelyből rövid időn belül elkezdődnek a látványos beruházások is.

Would you like to replay the video?

A holnapi közgyűlésről elmondta, hogy turisztikai fejlesztések beindítását tervezik az ófaluban. Ezeket alapozza meg az a koncepció-javaslat, amelyet csütörtökön fogadhat el a közgyűlés. A testület egyebek mellett szavaz majd arról is, hogy megköthessék a beruházási szerződéseket a Modern Városok Programjában – közölte.

A csütörtöki közgyűlés 10 órakor kezdődik. Az eseményt az ÉRD TV és az ÉrdMost.hu is közvetíti.

Tavaly szeptemberben a Polgármesteri Hivatalban egyeztető tárgyalást tartottak a Polgármesteri Hivatalban egy esetlegesen létrehozandó intermodális csomópontról. A megbeszélésen a város részéről javaslatként fogalmazódott meg, hogy Érd délkeleti területének kiszolgálására a 33-as busz Tétényligeti vasúti megállóhelyre való meghosszabbítására lenne szükség – akár hurokjáratként – a vasúti ráhordás érdekében.

A hónapokkal ezelőtt tett észrevételre február 22-én küldte meg válaszát a BKK Zrt. által megbízott közlekedési szakértő, aki szerint a vasúttól a 33-as buszig jelenleg is el lehet sétálni, ezért nem tervezik a kék busz vonalát a vasútig meghosszabbítani. Véleményük szerint a Budapesti Közlekedési Központnak nem feladata kiszolgáni a helyközi forgalmat. T. Mészáros András polgármester értetlenül áll a válasz előtt, hiszen a probléma az érdi krónikák szerint már 1956-ban is jelen volt. Ennek bizonyítékául felolvasott egy részletet a korabeli újságból.

Címkék