Felpörög a Modern Városok Program

A múlt héten elfogadott költségvetési terv után a mai napon elfogadta Érd Megyei Jogú Város közgyűlése azokat a napirendi javaslatokat, amelyekkel megkezdődhetnek a „Modern Városok Program” első kapavágásai.

Hasonló tartalmaink:

Az Országgyűlés 2000. június 16-án hatályba lépett határozatával minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. Ebből az alkalomból T. Mészáros András polgármester egyperces néma felállásra kérte a képviselőket és a közgyűlés vendégeit.

Ezután átadták az „Érd kiváló sportolója” és az „Érd kiváló csapata” elismerést a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulóinak. Egy adminisztrációs hiba okán a korábban átnyújtott kitüntetések során kimaradt Bodnár Eszter magyar bajnok úszó, valamint a VMG B33-as kosárlabda csapata. Az emlékplakettet valamennyien a polgármestertől vették át.

A közgyűlés módosította a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendeletét, elfogadta a 2015-2019 közötti lakáskoncepciójáról korábban meghozott határozatának módosítását, valamint elfogadták a bizottságok tavalyi beszámolóit is.

A Szennyvíz-hálózat Fejlesztési Alap, hasonlóan a Környezetvédelmi Alaphoz az önkormányzat elkülönített alszámláján kezelt pénzalap, amelynek elsődleges célja a megépült szennyvízelvezető hálózatra történő csatlakozások elősegítése és a hálózat továbbfejlesztése. A tavaly évvégéig felgyülemlett mintegy 48,5 millió forintot a korábban épült szennyvízhálózat korszerűsítésére, valamint a szociálisan rászorulók részére, a bekötésekre fogják fordítani – döntött a közgyűlés.

A Modern Városok Program kezd felpörögni – közölte az ülést követően Dr. Bács István alpolgármester. A város a lebonyolításhoz szükséges terveket fog kötni a 100 százalékban önkormányzati tulajdonú Városfejlesztési Kft-vel – akik a magasépítési feladatokat fogják végezni – valamint az Érd és Térsége Szennyvízkezelési Társulással, akik pedig a mélyépítésű munkákat veszik át. Annyira sok programot kell végrehajtania a Polgármesteri Hivatalnak, hogy azt kapacitás hiányában praktikus okokból átadják a város cégeinek a beruházások lebonyolítását. Az említett vállalatok a város nevében fognak eljárni.

Az Érd fejlesztéséről, ezen belül a Modern Városok Program végrehajtásáról szóló napirend tárgyalásakor komoly vita alakult ki a baloldali ellenzék és a közgyűlés többi tagja között, ami során a baloldali frakció úgy döntött, kivonul az ülésről. Dr. Bács István alpolgármester az ülést követően az Érd Most-nak nyilatkozva elfogadhatatlannak nevezte a baloldali ellenzék kivonulását. Hozzátette: jellemző, hogy erre az akciójukra éppen a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapját választották. Véleménye szerint belső harc állhat a háttérben, mivel a legutóbbi közgyűlésen éppen Dr. Havasi Márta kérte jegyzőkönyvbe venni, hogy egyik képviselőtársa egyes vélemények szerint hazaáruló. Azóta pedig már új vezetője van a baloldali frakciónak. Az alpolgármester szerint ezek után elmondható, hogy az ellenzéket a totális érzéketlenség jellemzi a kommunizmus áldozataival szemben.

Címkék