Már folynak az egyeztetések a bíróság épületéről

Megtartotta márciusi sajtótájékoztatóját dr. Aradszki András, energiaügyi államtitkár, országgyűlési képviselő csütörtökön délután a Polgárok Háza dísztermében. A politikus beszélt a migránshelyzetről, illetve kitért az ország gazdasági helyzetére is.

Hasonló tartalmaink:

A sajtótájékoztató elején a migránshelyzetről beszélt dr. Aradszki András, aki elmondta, hogy az uniós szabályozás szerint a tagországok egyrészt önkéntes alapon befogadhatnak menekülteket, másrészt pedig az országok belügyminisztereinek döntéseinek megfelelően egy kvóta-rendszer is érvényben van, amely szerint Magyarország körülbelül 1600 menekült befogadására kötelezhető. Ehhez a tanácsban többségi döntés kellett, azonban ebben a kérdésben Magyarország, Csehország és Szlovákia nemmel szavazott.

Továbbra is meglepően jók az ország gazdasági mutatói – fogalmazott a sajtótájékoztatón az államtitkár. Az ország a belső eladósodottságát tekintve is jó helyzetben van, a családok adósság-állománya is kedvező irányban változott – tette hozzá dr. Aradszki András.

A tájékoztató végén a helyi ügyekről is beszélt az államtitkár. Kiemelten a Modern Városok Programban a bíróság építésével kapcsolatos tervről, mellyel kapcsolatban elmondta, hogy a terület bejárása már megtörtént és folyik az egyeztetés a bíróság épületének elhelyezésével kapcsolatban.

Would you like to replay the video?
Címkék