Nyolcvan esztendős az egykori kertész

A közelmúltban ismét jeles jubileumhoz érkezett egy érdi lakos. A nyolcvanadik születésnapját nemrégiben betöltő Kovács Ferencet idén nem csak családja, hanem városunk önkormányzata is köszöntötte.

Hasonló tartalmaink:

Több éves hagyománya van Érden annak, hogy az önkormányzat születésnapjuk alkalmából ajándékcsomaggal köszönti a város idősebb polgárait is a babacsomagok mellett. Kopor Tihamér önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) ezúttal az idén nyolcvan esztendős Kovács Ferencet kereste fel érdligeti otthonában.

Az egykoron kertészként dolgozó Kovács Ferenc napjaiban még most is fontos szerepet játszik kertje. Az 1950-es években költözött Érdre és itt ismerkedett meg feleségével, akivel egy lányuk született, de időközben már az unoka is felcseperedett.

Kopor Tihamér elárulta, noha a kezdeményezés már nem újdonság, még mindig sokan meglepődnek, amikor az önkormányzat ajándékaival csönget be hozzájuk. Mint mondja: Érd ugyan egy fiatal átlagéletkorú település, de például csak az elmúlt hónapban öt alkalommal látogatott meg idős embereket, akikkel mondhatni kötelesség éreztetni, hogy fontosak a szűkebb és a tágabb közösség számára is.

Címkék