Iskolakostólgató az Érdligeti Iskolában

Továbbra is egymást érik az iskolakóstolgató rendezvények az érdi általános iskolákban. Csütörtök délután az Érdligeti Általános Iskolában várták a szülőket és a leendő elsős diákokat.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdligeti Általános Iskola jelenlegi formájában ugyan csak néhány éve létezik, de a néhai Hunyadi és Széchenyi Iskola összeolvadásával létrejött intézmény átvette az elődök hagyományait, így azt lehet mondani, hogy már itt is több évtizedes tradíciója van az iskolakóstolgató rendezvényeknek.

A csütörtök délután megtartott foglalkozás ebben a tanévben már a harmadik alkalom volt, amikor a nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek lehetőségük nyílt az iskolával való ismerkedésre.

Az iskola és az óvoda közötti átmenet zökkenőmentesebbé tétele minden érintett számára fontos. Ezért szinte egyértelmű, hogy nagy az érdeklődés és az igény az ilyen jellegű rendezvények iránt. Az igazgatónő szerint ezt az is bizonyítja, hogy még az iskola körzethatárain túlról is sokan érkeznek.

Az intézmény vezetője elmondta, a tervek szerint a jövő tanévtől is négy elsős osztályt tudnak indítani, ami nagyjából száz új tanulót jelent az iskola számára. Aki még az április 14-én és 15-én esedékes beiratkozás előtt szeretne tájékozódni az Érdligeti Általános Iskoláról, az a beiratkozás előtti napokban megtartott nyílt órákon még utoljára megteheti ezt.

Címkék