Nagy célok előtt

Március 24-én, 25-én és 26-án toborzót tart az ófalusi, Mecset utcai pályán az Érdi Baseball és Softball Team, amely hazánk egyik, ha nem a legjobb utánpótlás bázisaként működik a sportágban.

Hasonló tartalmaink:

„Alig telt el úgy szezon az elmúlt években, amikor az Érdi Baseball és Softball Team csapatai nélkül zajlottak a korosztályos bajnoki döntők. „Tavaly a hét korosztályból hatot mi nyertünk meg” – fogalmazott Kocsner János, az egyesület főtitkára, aki elmondta, hogy a toborzóra a hat évnél idősebbeket várják, így nem csak a baseballozó fiúkat, hanem a softballozni vágyó lányokat is fogadják. A szezon áprilisban kezdődik – noha télen is voltak teremtornák – de a főtitkár elmondta, hogy a toborzón résztvevők nagy részét már a bajnokságban is szeretnék kipróbálni. A baseball, illetve női változata, a softball azért is jó sportág, mert szinte adottságoktól függetlenül lehet űzni, nem számít, ki mennyire magas vagy éppen erős. Ezzel kapcsolatban Kocsner János megjegyezte, hogy a különböző technikákra azért megtanítják az újoncokat, de önmagában a sportág nem, vagy legalábbis kis mértékben függ a játékosok adottságaitól.

„Az amerikaiak nagyon támogatják az európai baseball fejlődését és elindultunk egy pályázaton az amerikai szövetségnél, melyből egy csarnokot szeretnénk felépíteni, aminek a költségeinek a felét ők állnák.” – jegyezte meg a klub tervét Kocsner János, aki elmondta, hogy a fedett csarnok a mostani pálya közelében kapna helyet és több másik sportágnak is nyújtanának edzéslehetőséget. A főtitkár megjegyezte, hogy a létesítmény 65 millió forint körüli összegből épülne meg, de ennek a felét nekik kell állniuk, így támogatókat keresnek.

Hallgassa meg Kocsner Jánossal, az Érdi Baseball és Softball Team főtitkárával készült interjúnkat!

Címkék