Zavartalanul halad a Modern Városok Program

A húsvéti ünnepek előtt még megtartotta Érd Megyei Jogú Város közgyűlése szokásos ülését. Az ülésen tárgyaltak a Modern Városok programot érintő kérdésekről, valamint többek között elfogadták a rendőrség, az orvosi ügyelet, a polgárőrség és a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény működéséről szóló beszámolót is.

Hasonló tartalmaink:

Elsők között fogadták el az Érdi Ifjúsági Önkormányzat beszámolóját. A fiatalok rendelkezésére tíz millió forintos költségvetést szavaztak meg, melyből számtalan programot támogattak.

A közgyűlés megtárgyalta és elfogadta az Érdi Rendőrkapitányság beszámolóját a város közbiztonságának 2015. évi helyzetéről. A terület bűnügyi helyzete 2014-hez képest minimális mértékben ugyan, de javult.A bűnügyi statisztikák szerint csökkentek a vagyon elleni bűncselekmények, s az intézkedéskultúra is sokat javult az elmúlt évekhez képest.

Módosították a Helyi Építési Szabályzatot, aminek köszönhetően zavartalanul haladhat a Modern Városok Programhoz kapcsolódó fejlesztések. A közgyűlés elfogadta az új Fácán közi óvoda célokmányait, ami lehetővé teszi, hogy a fizikai építés rövid időn belül elkezdődhessen. Mint ismert Fácán köz sarkán – a jelenlegi focipálya helyén építik meg az 5 csoportos, egyenként 30 férőhelyes új óvodát. Ha az új gyermek intézmény felépült, akkor a régi épületet elbontják, s a helyén épül fel az új Batthyány általános iskola, a régi helyére pedig a középiskolai rész és a sportpályák fognak kerülni.

Ugyanígy döntés született a Papi-földekként ismert terület   külterületi ingatlanjainak kivásárlásáról is. Az önkormányzat tervei szerint Érdligeten záportározót épít, ami rekreációs parkként is funkcionálna. A város jelenleg is rendelkezik ott területtel, de ha szükséges még telkeket vásárolnia, akkor azt rögzítették, hogy azt maximum 500 Ft/négyzetméter áron kívánják megvásárolni.

A közgyűlésen egyhangúlag fogadták el a az Érdi Városi Polgárőr Egyesület, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény, a Központi Ügyelet és a Fogorvosi Ügyelet 2015. évi tevékenységéről szóló beszámolóját.

Címkék