Érzékenyítő tréning óvodásoknak

Érzékenyítő tréninget tartott a Neo Magyar Segítőkutya Egyesület délelőtt a Meseház Óvodában. A program célja nemcsak a fogyatékosok integrációjának elősegítése, hanem az ép kisgyermekek szociális kompetenciájának fejlesztése is volt. A tréningen a gyerekek megismerkedhettek a különböző sérüléssel élő emberekkel és segítő kutyáikkal.

Hasonló tartalmaink:

A Meseház Óvoda inkluzív, vagyis befogadó neveléséhez szorosan kapcsolódik az a program, amellyel a Neo Magyar Segítőkutya Egyesület munkatársai ellátogattak az intézménybe. A Meseház Tagóvoda vezetője, Budai Mária hangsúlyozta: kiemelt figyelmet fordítanak arra a mindennapokban is, hogy a gyerekek elfogadóbbá váljanak a sérült társaikkal szemben.

A Neo Magyar Segítőkutya Egyesület alapvetően segítőkutya, illetve terápiás kutyák kiképzésével foglalkozik. Ezen túlmenően érzékenyítő programokat is tartanak, amelyek keretében a különböző sérüléssel élő gazdák és segítőkutyáik segítségével bemutatják, hogy milyen sportot tudnak játszani gazdák és kutyák együtt.

Mányik Richárd, a Neo Magyar Segítőkutya Egyesület elnöke elmondta, hogy az emberek elfogadóbbak velük, amikor kutyával közlekednek és az ilyen programokon is az a céljuk, hogy a gyerekekkel megismertessék a látás- vagy mozgássérült létet.

Címkék