Fődíjat nyertek az érdi óvodások

A Meseház óvoda Levendula csoportja nyerte a Vigyázzunk a Földre! című Pest megyei klímavédelmi rajz- és reart-pályázatot. A fődíjat – hetvenezer forint értékű játék- és sportszervásárlási utalványt – ma vehették át az óvodások. A gyerekek és az óvó nénik egy maketten mutatták be, hogy képzelik el Földünk jövőjét, és azt is, milyennek szeretnék látni a természetet.

Hasonló tartalmaink:

Természet és civilizáció – egyik oldalon szürke blokkházak, autók, helikopterek, a technika legújabb vívmányai, de sehol egy falatnyi zöld, egy fa, egy fűsáv. A másik oldalon buja erdő, sok állat, csupa szín, csupa élet minden – ez a Levendula csoport nyertes makettje. Hogy ki melyik variációt szeretné látni a jövőben? A Levendula csoportosok többsége az erdőre, az életre szavazott, mert, ahogy mondták, a természetet meg kell védeni, hogy vizünk, levegőnk legyen.

– Azt szeretnénk, hogy a jövőnk jó és szép és tiszta legyen! És sok állat és fa is legyen! – magyarázták egymás szavába vágva a gyerekek, akik szerint ehhez az kell, hogy ne pazaroljuk a vizet és ne szennyezzük a Földet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Levendula csoport makettje – azaz a díjnyertes pályamű – elkészítésében minden gyerek részt vett: festettek, ragasztottak, ők hozták otthonról az állatokat, kisautókat, helikoptereket is – tudtuk meg a csoport óvó nénijétől, Somogyi Judittól, aki elmondta azt is: a makett maga újrahasznosítható papírból készült, az erdőt örökzöld növényekből formázták meg.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A pályázatra nemcsak a Levendula, hanem több csoport is benyújtott pályázatot – ami talán természetes is, hiszen a Meseház ovi másodszor nyerte már el a Zöld óvoda címet; nagy figyelmet fordítanak a szemléletformálásra, a szelektív hulladékgyűjtéstől az alternatív energiaforrások bevonásáig.

A díjátadáson jelen volt a Szivárvány óvoda intézményvezetője, Vincze Beáta is, aki elmondta: nagyon büszke a gyerekekre.
– Továbbra is szeretnénk folytatni a környezettudatosságra nevelést, és erősíteni azt a tudatot, hogy vigyázniuk kell a Földünkre – hangsúlyozta.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Vigyázzunk a Földre! című rajz- és reart-pályázatot Pest megyei óvodás csoportoknak és alsós általános iskolai diákoknak hirdették meg, a Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat konzorciumának KEHOP-1.2.0-15-2016-00011 azonosítószámú, “Pest Megyei Klímastratégia kidolgozása és a Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása” című projekt keretében.

 

 

 

Címkék