Megszépítette a Meseház Óvoda előtti teret az érdi Fidelitas

Kétszázötven darab árvácskát ültetett az érdi Fidelitas a Gyula utcai Meseház Óvoda előtti térre azért, hogy a társadalmi szerepvállalás jegyében szebbé tegyék az intézmény fogadó parkját. Riebel Zsófia az érdi Fidelitas csoport elnöke elmondta, szeretnének jó példát mutatni minden korosztálynak, ezért szerveznek rendszeresen közösségépítő akciókat.

Hasonló tartalmaink:

Péntek reggel a Fidelitas néhány aktivistája gazolással kezdte a napját, ugyanis az óvoda melletti partfal “fiókjait” előbb meg kellett szabadítani a gyomoktól, azután lehetett a növényeket beültetni. De nemcsak a partfal, hanem az óvoda előtti téren álló ágyás is megszépült, a gazolást és a felásást követően színharmonikusan kerültek az árvácskák a földbe.

dav

Riebel Zsófia elmondta, hogy azt remélik, hogy a végeredmény elnyeri majd a tetszését az óvodásoknak, a szüleiknek és az itt dolgozóknak is. A tervek szerint a Meseház óvoda fogja gondozni a jövőben a teret, de felajánlották azt is, hogy a jövőben rendszeresen karbantartják a virágokat.

A Fidelitas akcióiról megtudtuk, hogy a programjaikat saját maguk találják ki és szervezik meg. – A társadalmi felelősségvállalás jegyében nagyon fontosnak tartjuk, hogy mi fiatalok is megmozduljunk. Azt szeretnénk elérni, hogy Érd a mi korosztályunk számára is egy szerethető város legyen. Azt tapasztaljuk, hogy egyre többen szeretnének segíteni és nagyon jó érzés, hogy például a jövő heti TeSzedd akciónkra sok civil is jelentkezett, aki hozzánk hasonlóan tenni szeretne Érdért – hangsúlyozta az elnök.

dav

Címkék