A hétvége sporthírei

Számos helyen megmérették magukat Érd városának sportolói, ezeket összegezzük.

Hasonló tartalmaink:

Labdarúgás

Már az NB III Nyugati csoportjának 27. fordulója előtt tudható volt, hogy az Érdi VSE-re nem vár könnyű feladat, hiszen a középmezőny stabil tagjához, a BKV Előre együtteséhez látogattak Limperger Zsolték, ahol a döntetlenszagú meccsen a bombaformában játszó Palásthy Norbert góljának köszönhetően nyertek 1–0-ra.

Úszás

Három érmet tartogatott az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft.-nek a Győrben, Széchy Tamás emlékére rendezett 118. Felnőtt Úszó Országos Bajnokság – amely remek eredmény, annak fényében, hogy az érdieknek nincs is felnőtt versenyzőjük! Kovács Benedek 50 m és 100 m hátúszásban lett bronzérmes, míg Sós Dániel Cseh László mögött lett második 200 m vegyesúszásban.

Röplabda

Több korosztályban is a hajrájához közeledik a szezon a Delta RSE Érd háza táján, amely szinte minden hétvégén megméreti magát valamelyik versenyen. Az U14-es korosztálynak véget ért a szezon, míg a minisek továbbra is az országos bajnokság döntőjéért harcolnak – legutóbb egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

Vízilabda

Az ÉRD Aréna uszodája adott otthont az egyetemek vízilabda kupája fordulójának, ahol nyolc nagy felsőoktatási intézmény egysége vett részt, így az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Semmelweis Egyetem (SOTE), a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGF), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és két vidéki intézmény, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Debreceni Egyetem (DE) mérte össze tudását.

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség által szervezett kupaküzdelmek a normál vízilabdától némileg eltérő szabályrendszer szerint zajlanak:

Az egyetemi kupában nincs támadóidő, a játékvezető kézfeltartással jelzi a támadás passzivitását.

A pálya a normál 30 méter helyett csak 25 méter hosszú.

Egy csapatból 6+1 játékos helyett csak 5+1 lehet a vízben.

Eredmények:

SOTE–ELTE 7–11

BGF–ELTE 12–8

DE–BME 13–5

BGF–PPKE 14–14

Corvinus–BME 16–5

DE–SOTE 11–10

Baseball

Nagyarányú győzelmet könyvelhetett el az Érdi Baseball és Softball Team SE senior csapata, az Érd Angels a bajnokság első fordulójában, miután már az első játékrészben 8–0-ra vezetett az Óbuda ellen, végül 26–3-ra nyert.

Karate 

Orosházán rendezte a Magyar Karate Szakszövetség a 2016-os Knock Down Magyar Bajnokságot, ahol az Érdi Kyokushinkai Karate Egyesület két versenyzővel képviseltette magát kümite (küzdelem) és formagyakorlat versenyszámokban, ahol Patyi Gergő (2. dan) kümite +80 kilogrammos kategóriában országos bajnok lett, emellett a Kata-bajnokságot is megnyerte. Tátrai Katalin (2. dan) formagyakorlatban 4. helyezést ért el​

Címkék