Föld-napi kirándulás Poroszlón

Százhúsz felső tagozatos diákot lepett meg egy különleges tanulmányi kirándulással az Érdi Ifjúsági Önkormányzat. A gyerekek a Tisza-tónál tölthettek el egy felejthetetlen napot.

Hasonló tartalmaink:

A Tisza-tó természeti kincseivel ismerkedhettek meg az érdi felső tagozatosok, akik a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumba látogattak el a Föld napján. Óriásakvárium, három dimenziós mozi, állatbemutató várta a Batthyány, a Bolyai, Érdligeti, Gárdonyi, Móra és Teleki iskolákból, illetve a Vörösmarty gimnáziumból érkező gyereksereget. A diákokat az Ifjúsági Önkormányzat tagjai, valamint tanárok és a Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese kísérték.

– Legemlékezetesebb a vidraetetés volt, amit mindannyian láthattunk, és különleges élmény volt a csónakázás is, az ökocentrumban kialakított tavon. Ez a legkisebbeknek is nagyon tetszett – mondta lapunknak Méreg Benjamin, az Ifjúsági Önkormányzat tagja, a kirándulás szervezője, hozzátéve: bár az út oda-vissza hat órát vett igénybe, az ötödikesek is nagyon jól bírták a hosszú utazást.

– Mikor szerveztük ezt a kirándulást, tanakodtunk rajta, hogy a városnézésre vagy a természet megismerésére helyezzük inkább a hangsúlyt, és az önkormányzat tagjainak többsége az utóbbit támogatta. A poroszlói út valóban csodálatos volt. Szeretnénk a gimnazistáknak is hasonló élményt nyújtani, így nekik is szervezünk egy kirándulást; ennek helyszínéről, időpontjáról még nem született döntés – tette hozzá Méreg Benjámin.

A kirándulást még az idei tanévben szeretnék tető alá hozni, de már kora őszre is tervez programokat az Ifjúsági Önkormányzat: ha költségvetésük engedi, az Érdi Napok utcabálja előtti pénteken szeretnének egy nagyobb városi rendezvényt tartani a fiataloknak.

– Nemcsak kirándulásokat, rendezvényeket finanszírozunk, hanem az iskolákat is segíteni kívánjunk költségvetésünkből: festékkel, eszközökkel szeretnénk támogatni az intézményeket, hogy ki tudják festeni a mosdókat, egyéb helyiségeket, amelyek rendbetételére egyébként nem volna lehetőségük – zárta szavait Méreg Benjamin.

(forrás: Érdi Újság)

Címkék