Osztrák cserediákok Érden

A cserediák programnak köszönhetően osztrák diákok érkeztek egy hétre Érdre. A 20 fiatalt a Bolyai János Általános Iskola tanulói szállásolták el, jövőre pedig az érdiek utazhatnak hozzájuk Ausztriába.

Hasonló tartalmaink:

A Bolyai Általános Iskola a Comenius Nemzetközi Programnak köszönhetően már közel 20 éve részese a cserediák programnak. Idén húszan érkeztek Érdre az osztrák Pram községből. A cserediák program elsődleges célja a fiatalok nyelvtudásának fejlesztése.

Tóthné Koncz Ibolya, német nyelvtanár, a program szervezője elmondta, hogy a programban felső osztályos tanulók vehettek részt. A Bolyaisok nagy örömmel látták vendégül az osztrák diákokat. Elmondásuk szerint a kommunikáció olykor még problémát jelentett, de ennek ellenére mindig megértették egymást. Az osztrák diákcsoport vegyesen vett részt az iskolai közös és egyéni, a lakótársa által szervezett programon.

A program szervezője elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalata az, hogy mind a magyar mind az osztrák diákok várják a viszontlátást, és életre szóló barátságok is köttettek már az ilyen látogatásokból.

Címkék