Eldőlt! Az ügyelet mellett lesz a bíróság

Rendkívüli közgyűlésen döntött arról Érd Megyei Jogú Város képviselő-testülete, hogy a Szabadság téren korábban kiválasztott terület helyett, egy másik részen kívánja felépíttetni a járási bíróság és ügyészség épületét. A döntés értelmében az új igazságszolgáltató létesítmények ugyancsak a Szabadság téren lesznek, csak nem a rendőrség, hanem az orvosi ügyelet mellett. 

Hasonló tartalmaink:

A “Modern Városok Program” keretében tavaly nyáron Orbán Viktor miniszterelnök és T. Mészáros András polgármester együttműködési megállapodást kötött Érd Megyei Jogú Város önkormányzatával. A megállapodás értelmében Érd évente nyolc, tehát összesen negyven milliárd forintot kap a kormánytól városfejlesztési célokra. Ebben a szerződésben fektették le azt is, hogy Érden új rendőrkapitányságot építenek, bíróságot és ügyészséget helyeznek el.

A városvezetés az egyezség értelmében korábban az Érdi Rendőrkapitányság melletti területben gondolkodott a Szabadság téren. Szerették volna megvásárolni azokat az ingatlanokat, amelyekben jelenleg egy autósiskola, valamint az ÉTV-ÉTCS ügyfélszolgálata található. A tervezés során (igazságügyi ingatlan szakértő becslése alapján) 120 millió forintot állított be a város a megvásárlásra, azonban a közelmúltban a tulajdonosok jelezték, hogy 400 millió forintot kérnének az ingatlanokért. T. Mészáros András a napirend tárgyalása során azt mondta, hogy véleménye szerint nagyon értékes ingatlanokról van szó, azonban az nem éri meg, hogy ilyen sok pénzért megvásároljanak valamit, amit aztán el kell bontani. Így ennek tükrében megvizsgálták a lehetőségeket és kvázi a kiszemelt területtel szemben, ugyancsak a Szabadság téren, az orvosi ügyelet mellett található ingatlanok megvásárlására tesznek javaslatot.

Dr. Bács István alpolgármester a rendkívüli közgyűlést követően az ÉrdMost-nak elmondta, hogy egyhangúlag döntött a közgyűlés arról, hogy 98  millió forint értékben 3600 négyzetméternyi területet vásárol a város, ami nagyobb annál, mint amit korábban kinéztek. Az ügyészség és az Országos Bírósági Hivatal munkatársai a helyszínt megnézték és írásban is kijelentették, hogy az ingatlanok megfelelnek arra a célra, hogy a járási bíróság és ügyészség elhelyezést kapjon.

 

Címkék