Idén is lesz nyári tábor

A korábbi évekhez hasonlóan, június közepétől idén is megnyitja kapuit az érdi napközis tábor. A kisiskolások napközbeni felügyeltének biztosítására az önkormányzat ebben az évben is hatmillió forintot különített el a város költségvetésében.

Hasonló tartalmaink:

A Favágó utca 93-105. szám alatti ingatlanon immár sokadik alkalommal, összesen nyolc hétig tartó bejárós nyári tábor várja majd a gyermekeket. Ebben az évben a Bolyai Iskola vállalta a pedagógiai-szakmai háttér biztosítását. A táborban háromszori étkezést is kapnak a diákok. Ennek térítési díja 1335 forint, így fejenként egy-egy hétre összesen 8000 forint térítési díjat kell majd fizetni. Azonban a szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendelet lehetőséget ad arra, hogy a rászoruló gyermekek étkeztetési költségének a felét átvállalja az önkormányzat, de ezt a szülőknek igényelniük kell.

A nyári napközis tábort elsősorban az érdi kisiskolásoknak szervezik, ám egy-egy adott tábori turnus megkezdése előtti héten lehetőség van arra, hogy a szabad férőhelyekre nem érdi lakhellyel rendelkező gyermekeket is felvegyenek. Számukra a közgyűlés az önköltség figyelembevételével, heti 15 000 forint térítési díjat határozott meg.

A tábort idén is nyolchetesre tervezik, június 20-tól augusztus 12-ig tart. A Bolyai iskola pedagógusai rengeteg sport- és egyéb játékot, kézműves foglalkozást terveznek, de lesznek érdekes előadók és izgalmas műsorok is. A hét egyik napját mindig kirándulással tölthetik el a diákok. Ellátogatnak többek között a Természettudományi Múzeumba, a Pál völgyi barlangba, a Budakeszi Vadasparkba, a martonvásári és a nagytétényi kastélymúzeumba is.

Érdi Újság 

Bálint Edit

Címkék