Ötvenéves érettségi találkozó

Ötvenéves érettségi találkozót tartottak pénteken a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Az intézmény történetének második évfolyama, egykori osztályfőnökük részvételével nosztalgiázott.

Hasonló tartalmaink:

Érd sokáig egyetlen gimnáziuma 1961-ben kezdte meg működését. Az intézmény első évfolyama ugyan már tavaly megünnepelte a maga ötvenedik érettségi évfordulóját, de – mint azt a mostani találkozó szervezője elmondta – egy ilyen jubileum mindig kiemelkedő és különleges esemény mind az egykori osztálytársak, mind az intézmény, mind pedig a város számára.

A találkozón az egykori osztályfőnök is jelen volt. A ma már nyugdíjas kémia-biológia szakos Pfeiffer Ádám 1962-ben pályakezdőként került az érdi iskolába, így nem véletlen, hogy tanári karrierjének első osztálya mindig is fontos emlék maradt.

A Vörösmarty szellem. Antunovits Antal önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP)szerint a személyes élmények mellett elsősorban ez az, ami minden jelenlegi és régi diákot összetart és egy életen át elkísér. Hozzátette, sokak későbbi pályafutása szintén ezt, az útravalóul kapott szellemiséget bizonyítja.

Címkék