Kárpátalja művészete az Érdi Galériában

A kárpátaljai kortárs művészek alkotásaiból nyílt kiállítás 35 festő- és szobrászművész közel 80 művét reprezentatív és hiánypótló összeállításban mutatja be az Érdi Városi Galériában.

Hasonló tartalmaink:

Az Ungvári Magyar Főkonzulátus jóvoltából Érden is látható a kárpátaljai kortárs művészek alkotásit felvonultató, “Keresztmetszet” című vándorkiállítás az Érdi Városi Galériában. A jelenlegi kiállítás címe híven tükrözi a szervezők szándékát: a Kárpátalja pezsgő képzőművészetét egyelőre kevéssé ismerő magyarországi közönség elé tárni a kortárs kárpátaljai képzőművészet valamiféle keresztmetszetét, bemutatva a stílusirányzatok lehető legszélesebb palettáját – hangsúlyozta Vida László, az Ungvári Magyar Főkonzulátus konzulja.

vlcsnap-2016-05-31-17h22m21s215

A kárpátaljai festőket jellegzetes színviláguk és kompozíciós technikájuk különbözteti meg más iskolák művészeitől – ezt már Szemadám György, festőművész mondta megnyitó beszédében.

A kiállító művészeket és az érdeklődőket T. Mészáros András polgármester is köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy kárpátaljai alkotók is bemutatkoznak az Érdi Városi Galériában.

Címkék