Folytatódhat a Pelikán sétány

A “Modern Városok Program” részeként jövőre teljesen megújul a Kós Károly Szakképző Iskola.  A fejlesztés által lehetőség volna a városközponti sétány folytatására, úgy, hogy az iskolai élet végre méltó módon bekapcsolódna a város központjába. Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése ezért rendkívüli ülésen határozott arról, hogy az Ercsi úton ingatlant kíván vásárolni. 

Hasonló tartalmaink:

Tavasszal mutatta be T. Mészáros András polgármester a megújuló Kós Károly Szakképző Iskola terveit. A szakképzési centrumként is működő intézmény nemcsak az érdi és a szomszédos település fiataljainak, hanem az egész járásban élő diákoknak jelentene egy szakmai bázist, ami Pest megyében is példaértékű volna.

A beruházás során folytatnák  a városközponti Pelikán sétányt. A tervek szerint a Főtértől egészen az Érd Arénáig kiépítenék a gyalogos és kerékpáros utat, ehhez azonban meg kell vásárolnia az önkormányzatnak az Ercsi út 4. szám alatti ingatlant.

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése június 1-jén rendkívüli ülést tartott, ahol a képviselők egyhangúlag döntöttek arról, hogy az értékbecslési szakvélemény alapján összesen 29,8 millió Ft értékben vételi ajánlatot tesznek a tulajdonosnak.

A képviselő-testület arról is döntött, hogy amennyiben a tulajdonos a felajánlott vételárat nem fogadja el, az ingatlan kisajátításának kezdeményezését indítványozza a város.

Címkék