Méhek és darazsak okozta veszélyek

A nyárias idő beköszöntével egyre több időt töltünk a szabadban, de oda kell figyelni a szabadban ránk leselkedő veszélyforrásokra is, mint a rovarcsípések. Ezek közül is azon rovarok csípésére hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem, amely nemcsak fájdalmat, hanem – erre érzékenység esetén – akár komolyabb szövődményeket is okozhat.

Hasonló tartalmaink:

Magyarországon több olyan rovarral is találkozhatunk, amely csípése nagy fájdalommal és esetenként enyhe, ritkábban súlyos következményekkel jár. Közülük leggyakrabban a darazsak és a méhek keltenek riadalmat. Ezek a rovarok jellemzően csak akkor támadnak emberre, ha veszélyben érzik magukat, kaptárjukat vagy fészküket. A veszélyes helyzetek legjobb megelőzése, ha elkerüljük a fészket és nem ingereljük őket. A rovarokat vonzzák a szabadon hagyott ételek, cukros folyadékok, ezért a szabadban mindig csomagoljuk be vagy zárjuk el a magunkkal vitt élelmiszereket. Egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhető a baj, elkerülhető egy kellemetlen találkozás ezekkel az ízeltlábúakkal.

Amennyiben a rovarok közvetlenül a lakóhelyünk mellett telepedtek meg, illetve olyan helyen tartózkodnak, hogy emberekkel való érintkezésük elkerülhetetlen, ne kíséreljük meg házilagos módszerekkel eltávolítani a fészket és a rovarokat, hanem hívjunk szakértő segítséget. A szakemberek folyamatosan frissülő országos listája az elérhetőségeikkel együtt, megyénkénti bontásban megtalálható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Érden és környékén hívható:

Érd

Kenéz János

23/369-263

Méhbefogás

Érd és környéke

Kovács Zsolt

20/627-8526

Méhbefogás, darázsirtás

Érd, Sóskút, Tárnok, Pusztazámor

Springó György

30/425-3447

Méhbefogás, darázsirtás

katasztrofavedelem.hu

Címkék