Éneklő délután a Kőrösiben

Éneklő délutánt tartottak csütörtökön a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. A népdalokat felvonultató programon közel 150 tanuló vett részt, amelynek célja a közös éneklés volt.

Hasonló tartalmaink:

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában már régi hagyománya van a zeneoktatásnak. Tagozatos osztályok emelt szinten tanulják az ének-zenét, de a nem tagozatosok közül is sokan vannak azok, akik szeretnek énekelni. Csikainé Holoda Edit zenetanár elmondta, hogy a rendezvénnyel Kodály Zoltán Éneklő Ország álmát kicsiben szerették volna megvalósítani.

A gyerekek a közös éneklés alkalmával csak népdalokat adtak elő, ezt oktatási szempontból is fontosnak tartotta a szervező. Azon túl, hogy népdalokat és gyermekdalokat adtak elő az osztályok, az évfolyamok és az egész iskola, megtanulják a diákok a dalcsokor-fűzést is, ami a későbbiekben segít nekik felidézni a tanult dalokat – tette hozzá a zenetanár.

Az alsós gyerekek nagyon szeretnek énekelni, a felsősök kicsit már eltávolodnak a népzenétől, de ha megvannak az alapok, akkor a sokrétű könnyűzenéből is a minőségi zenét választják majd ki maguknak.

Címkék