Határtalanul! a Bolyaiban

A Bolyai János Általános Iskolában a diákok a Határtalanul elnevezésű program lezárása mellett a nemzeti összetartozás napjáról is megemlékeztek.

Hasonló tartalmaink:

A Bolyai János Általános Iskola hetedik osztályos tanulói a “Határtalanul!” program keretében idén harmadik alkalommal járhattak Erdélyben. A program lezárásaként minden évben a fiatalok valamilyen formában az itthon maradó társaiknak is beszámolnak a kint szerzett élményeikről.

A tematikus nap során az élménybeszámolón túl erdélyi táncokkal, népdalokkal, mondákkal és mesékkel is megismerkedhettek a gyerekek. De Erdélyről és az iskola szintén erdélyi származású névadójáról, Bolyai Jánosról szóló vetélkedő valamint filmvetítés is színesítette a nap programját.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által létrehozott “Határtalanul!” program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, a személyes kapcsolatok kialakítása és elmélyítése. Mint azt Baranyi Teréz, a Bolyai János Általános Iskola igazgatója elmondta, mindez egybevág a június 5-ei nemzeti összetartozás napjának mondanivalójával is, amiről szintén megemlékeztek az iskolában.

Címkék