Elítélték a brutális érdi gyilkosokat (hanggal)

Összesen tizennyolc év börtönbüntetést kapott első fokon az a két érdi férfi, aki 2012-ben agyonütötte egyik ismerősét, majd egyikük házának udvarán eltemette. A holttest csak két év múlva került elő.

Hasonló tartalmaink:

A vádlottak 2012-ben ölték meg egy ismerősüket Érden, a holttestet elásták, a bűntettre csak két évvel később – egy névtelen bejelentés után – derült fény.

Az elsőfokú ítéletről Dr. Gyugyi Csilla a Pest Megyei Főügyészség szóvivője tájékoztatta az Érd FM-et.

„A bíróság J. Imre elsőrendű vádlottat tizenegy év szabadságvesztésre és hat évre a közügyektől eltiltásra, míg D. Béla másodrendű vádlottat hét év szabadságvesztésre és hat évre a közügyektől eltiltásra ítéli. A szabadságvesztést mindkét vádlottal szemben börtönben kell végrehajtani” – ismertette a tárgyaláson Fülöp Ágnes bíró.

Egy 28 éves férfi volt az áldozat, akinek az anyja is részt vett az ítélethirdetésen. Az áldozat gyilkosaival együtt italozott, amikor összevesztek valamin. A vita hevében először ütötték, majd fojtogatták – valószínűleg egy kővel is ütlegelték –, és egy fejsze is előkerült. A holttestet egyikük kertjében ásták el. Az elsőrendű vádlott az utolsó szó jogán hosszasan ecsetelve önvédelemre hivatkozott, bár nem tagadta bűnösségét. „Az emberölés mint olyan sem lehet megalapozott, de nem azért küzdök, hogy nem vagyok bűnös” – fogalmazott J. Imre.

Ütötték, fojtogatták – egy fejsze is előkerült
A másodrendű vádlott, akinek alacsony intelligenciahányadosára hivatkozva ügyvédje felmentését is kérte, az utolsó szó jogán bocsánatot kért: „Nagyon sajnálom, hogy elkövettük ezt a bűnt. Bocsánatot szeretnék kérni a hozzátartozóktól” – fogalmazott D. Béla.

Az ítélet nem jogerős.

Címkék