Megoldódhat a Vadlúd utcai kereszteződés közlekedése

Megtartotta nyári szünet előtti utolsó sajtótájékoztatóját Dr. Aradszki András (FIDESZ-KDNP) energetikáért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője az érdi Polgárok Házában. A politikus összegezte az elmúlt hetek országos ügyeit, de kitért a helyi aktualitásokra is.  

Hasonló tartalmaink:

Dr. Aradszki András elsőként arról beszélt az Országgyűlés elfogadta az idei költségvetés módosítását, amely a hiány változatlanul hagyása mellett több mint 420 milliárd forinttal növelte meg a büdzsé kiadási és bevételi oldalait. A törvénymódosítás egyik legfontosabb indoka a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a szakképző centrumok költségvetési problémáinak megszüntetése, aminek érdekében a Ház több 100 milliárd forinttal, 640 milliárd forintra növelte a decentralizáció előtt álló szervezet állami támogatását.

Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy  jóváhagyta a parlament a 2017-es költségvetést, amely a kormányzat szándékai szerint szinte minden társadalmi csoportnak, különösen a családosoknak az életkörülményeit javítja.

A 2017-es költségvetés 3,1 százalékos össztermék- (GDP-) bővülést és 2,4 százalékos költségvetési hiányt tartalmaz, 0,9 százalékos infláció mellett. A kormányzat szándéka, hogy az elmúlt évek kedvező gazdasági folyamatait, az Európai Unió átlagát meghaladó növekedési ütemet jövőre már mindenki érezhesse. Ezt szolgálja több alapvető élelmiszer és szolgáltatás általános forgalmi adójának csökkentése, olcsóbb lesz például a baromfihús, a tojás és az internet is.

Aradszki András rámutatott, hogy kiemelt területként kezeli a kormány a családok támogatását, ezért jövőre további adókedvezmények járnak a gyerekek után, és a kabinet azzal is számol, hogy több, idén bevezetett kedvezményprogramot is nagyobb számban vesznek majd igénybe, miután 2016-ban alaposan megismerkedhettek a lehetőségekkel.

A helyi ügyekkel kapcsolatban az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a 2017. évi büdzsében szerepel a Modern Városok Programban Érd részére előirányzott összeg is, amely jövőre közel 20 milliárd forint lesz, vagyis városunk esetében mondhatni a jövő év lesz a “csúcsév”, amikor a legnagyobb összegű befektetésre kerül sor.

Végül Dr. Aradszki András bejelentette, hogy úgy néz ki, hogy az Érd  és Tárnok között lévő Vadlúd utcai kereszteződés közlekedés technikai gondja megoldódni látszik, hisz kormánydöntés született arról, hogy a nem önkormányzati tulajdonban lévő utakat milyen ütemben fogja felújítani az állam. Néhány héten belül T. Mészáros András polgármesterrel egy egyeztetésen vesznek részt az illetékes tárca államtitkárával.

 

Címkék