Újra itt a babacsomag

Ismét kapnak babacsomagot az érdi újszülöttek családjai. Az elmúlt hónapokban közbeszerzési problémák miatt szüneteltetetni volt kénytelen az önkormányzat ezt a 2007-ben indult kezdeményezést. A babacsomagot visszamenőleg is megkapják a szülők – jelentette be a polgármester.

Hasonló tartalmaink:

Négy hónap szünet után ismét kapnak babacsomagot az önkormányzattól az újszülöttel bővült érdi családok – jelentette be T. Mészáros András mai sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta: közbeszerzési problémák miatt kénytelenek voltak szüneteltetni ezt az igen népszerű, a bővülő családok megsegítését szolgáló kezdeményezést – emiatt több jelzés is érkezett az önkormányzathoz. Az ízlésesen összeállított kelengye többek közt jó minőségű ruhácskákat, illetve ágyneműt, és a mindennapi babaápoláshoz szükséges termékeket tartalmaz.

– Természetesen nemcsak a nyáron világra jövő babák, jobban mondva szüleik kapják meg ezt a huszonötezer forint értékű ajándékot, hanem a februártól mostanáig születettek is, visszamenőleg – hangsúlyozta a polgármester, aki kérdésünkre elmondta azt is: évente mintegy 400-450 érdi illetőségű csecsemő születik, ennyi babacsomagot osztanak ki 2007 óta minden esztendőben.

– A csomag összeállítója figyelemmel lesz arra is, hogy a megajándékozott melyik hónapban született, és remélhetőleg a méretkülönbségekből adódó esetleges cserékre is lesz lehetőség – mondta még a polgármester, aki sajtótájékoztatóján nemcsak a kisbabás családok, hanem a civil szervezetek támogatásáról is szót ejtett. 2015-ben az önkormányzat természetvédelmi és környezetvédelmi alapja egymillió forintos lehetőséget kapott pályázat kiírására; az egészségügyi, valamint a szociális keret 750-750 ezer forint volt, míg a kulturális bizottság tagjai négymillió forintot osztottak szét az elmúlt esztendőben a beérkezett pályázatok alapján. A közrendvédelemre ötszázezer forint jutott, a sport- és ifjúsági keret hárommillió forint volt.

– Mindösszesen tízmillió forintot költöttünk különböző civil szándékok megvalósítására. Ez az összeg az idei költségvetésben is szerepel, és a következőkben is tervezzük. A bizottságok már kiírták a pályázatokat, ezek a helyi sajtóban nyomon követhetők, és várják a beérkező pályamunkákat – hangsúlyozta T. Mészáros András, aki nemcsak a város, hanem az ország költségvetéséről is szót ejtett. Mint mondta, a jövő évi büdzsében az ideinél is több forrás jut beruházásokra.

– Ez biztató, hiszen a Modern Városok Programja keretében a jövő esztendőben mintegy húszmillió forintot szeretnénk beruházásokra költeni, és nagyon örülünk annak, ha ez a költségvetésben rendelkezésre fog állni. Reméljük, hogy mindazok a tervek, amelyeket – többek közt egy keddi államtitkári találkozón is – egyeztettünk a kormány képviselőivel, 2018-ra, illetve 2019-re megvalósulhatnak – hangsúlyozta T. Mészáros András, aki végezetül a kvótareferendumról ejtett szót: arra kérte az érdieket, hogy az ősszel esedékes népszavazáson utasítsák el a kényszerbetelepítést.

T. Mészáros András beszámolt arról is, hogy a város főterén felállítottak egy 27 négyzetméteres LED-falat, ahol az érdiek barátaikkal együtt szurkolhatnak a magyar csapatnak a mai, Portugália elleni csoportmérkőzésen.

Címkék