Vakáció alatt egy olimpiai bajnokkal edzettek

Több egyesület is nyári pihenőre vonult, ám az Érdi Box Klubnál nem áll meg az élet. A csapat öt tagja a mezőkövesdi Matyó-kupán szerepelt, amely a serdülőkorú fiúknak egy válogatóverseny is volt a zágrábi korosztályos Európa-bajnokságra. A héten pedig Gedó György, az 1972-es müncheni olimpia bajnoka volt a vendége az érdi ökölvívóknak.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Box Klubból a fiúk közül Farkas Huba a válogatott edzőtáborából érkezett a mezőkövesdi viadalra, ahol az eddigi 56 kilogrammos súlycsoportjához képest 59 kg-ban vett részt. Az ökölvívó – aki második a válogatott rangsorban – a döntőben az első számú válogatott miskolci sportolótól vereséget szenvedett, ám ennek ellenére bent maradt a válogatott keretben, viszont a horvátországi fővárosban rendezett kontinensviadalra nem jutott ki. „Megmutatta a szakmai vezetésnek és önmagának is, hogy helye van a magyar ökölvívás serdülő korosztályának az elitjében.” – fogalmazott Huba edzője, Dobrádi Zsolt.

Tóth Domonkos eredetileg 38,5 kilóban szokott ringbe lépni, ám ezúttal a 40 kilósok között mérette meg magát. „Ez a verseny elsősorban a válogatottaknak szólt, az utazás előtt a vezetők próbálták kialakítani az Eb-re utazókat. Mi Tóth Domonkossal úgy mentünk oda, hogy megnézzük, mit tud. Egy szoros meccsen 2:1-es vereséget szenvedett a válogatott ellenféllel szemben, ez azt jelenti, hogy az egyik bírónál nyertük a mérkőzést. Nagy bravúr volt ez Domitól, örülünk, hogy szépen helyt állt.” – jegyezte meg az ÉBK vezetőedzője, kiegészítve azzal, hogy a többi edző szerint Tóth Domonkosnak lesz keresnivalója a jövőben.

A harmadik érdi fiú Szigetvári Bendegúz, aki 48 kilogrammban bokszolt, ám – ahogy a vezetőedző fogalmazott – még nem tudta úgy felvenni a versenyt a hajdúsámsoni ellenfelével, viszont ő is nagyon szorgalmasan edz.

Az érdiektől két lány szerepelt a mezőkövesdi versenyen, ám a lányoknak a mostani viadal amolyan pofonparti jellegű volt. Gregor Alexandra térdsérüléséből gyógyult, s ki is akarták próbálni őt, ám az 59 kilogrammosok között nem volt ellenfele. Häfner Ildikó a 60 kilogrammból váltott 64-re, ahol a Madárfészek Akadémia ökölvívója ellen lépett ringbe. „Sajnos orrvérzés miatt úgy gondoltuk a harmadik menetben, hogy ne menjen ki, nehogy nagyobb baj legyen. Egyébként Ildi szépen bokszolt, viszont volt köztük négy-öt kiló különbség.” – mondta Dobrádi Zsolt.

A lányoknak egyébként különösen fontos, hogy a lehető legtöbb meccsrutint szerezzék, hiszen november 16. és 19. között Érden, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezi meg az Érdi Box Klub a női országos bajnokságot, melyen négy korosztály (serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt) méreti meg magát.

A héten az érdiek egyik edzését Gedó György, az 1972-es müncheni olimpia bajnoka látogatta meg.

Fotó: Érdi Box Klub facebook oldala

Címkék