Újra fürödhetünk termálvízben?

Kitűzték az érdi Thermál Hotel árverési időpontját. A várhatóan augusztus elején sorra kerülő eljáráson több végrehajtást kérő fél van, többek között az érdi hivatal, amely – ha megfelelő ár alakul ki – mindent megtesz azért, hogy megvásárolja a korábbi szállodát - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester. 

Hasonló tartalmaink:

Érden 1990-től 25 éven át működött a Thermál Hotel, amihez saját gyógy- és strandfürdő tartozott. Kedvelt volt a helyiek és a környékbeliek körében is, különösen az OEP által támogatott kezelések miatt.

A fürdő tavaly márciusban műszaki okokra hivatkozva bezárt, de már akkor sejthető volt, hogy a dolog hátterében több áll, mint műszaki probléma, hiszen az alkalmazottaknak felmondtak és az épületet is kiürítették. Ráadásul elzárták a hotel melletti közkutat, ahonnan sokan hordják a vizet, végül az önkormányzatnak kellett intézkedni az újbóli megnyitásról. Ugyanis a termál fürdő üzemeltetéséhez napi 700 köbméter vizet használtak fel. Ebből nagyjából 20 köbméternyi ment a kútba, a többi a medencék feltöltésére szolgált. Így, mikor a hotel bezárt, és a szivattyúkat leállították, nem kapott ellátást a közkút sem. Mivel a hotel be is zárt, és mivel nem volt világos, a tulajdonosnak mi a terve, az önkormányzat lépni kényszerült. Bár a város felszólította a hotelt – és így a kutakat – üzemeltető kft-t, hogy az Érd és a cég között 2007. április 15-én megkötött szerződés alapján a közkifolyó gyógyvízzel való ellátását biztosítsa, világossá vált, hogy a kft. az üzemeltetés költségeit a továbbiakban már nem tudja vállalni. A város ezért tárgyalást és szerződésmódosítást kezdeményezett, ennek eredményeképpen pedig Érd átvette a kút üzemeltetési jogát. T. Mészáros András azóta azt is bejelentette, hogy a város megkapta a vízjogi üzemeltetési engedélyt a hideg és a meleg vizes kút esetében is.

A polgármester elmondta, hogy reményei szerint olyan ár alakul ki, amely elősegíti azt, hogy az önkormányzat megvásárolhassa az egykori hotelt, ami véleménye szerint csak telekértéken értékesíthető, hiszen a rajta lévő épület már annyira leromlott, hogy teljesen átépítendő.

A városvezető ugyanakkor hangsúlyozta, hogy megfelelő ár esetén azt tartja helyesnek, ha az önkormányzat megvásárolja a területet, hiszen a hosszú távú célok azt mutatják, hogy ófaluban kialakuljon egy komoly a termálvízre, a vízi sportoktra és az  egészségügyi turizmusra alapuló turisztikai vidékfejlesztési lehetőség.

 

Címkék