Bál az Alsó utcában

Sorrendben a tizennegyedik Alsó utcaiak bálra kerül sor augusztus 27-én, amire nem csak az itteni, hanem a távolabbi lakosokat is várják.

Hasonló tartalmaink:

Ahogy csaknem másfél évtizede mindig, a hónap utolsó szombatján újra felépítik az utcában a színpadot, felállítják a sátrakat és már kora reggel hozzálátnak a hatalmas üstökben főzött ételek elkészítéséhez. Idén is rengeteg érdeklődőt várnak az „Alsó utca és környéke báljára”.

Antunovits Antal (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, aki nemcsak ötletgazdája, de évről-évre egyik fő szervezője is ennek a programnak, lapunknak elmondta: nagy megtiszteltetés számukra, hogy igazi városi rendezvénnyé vált ez a program. Minden évben arra törekszenek, hogy a színpadi produkciók is változatosak és látványosak legyenek. A közönség kíváncsian várja az Érden élő nemzetiségek szereplését, de a messzebbről érkező vendégek bemutatkozását is szeretettel fogadja.

Idén is számíthatnak az érdi Igraj Kolo és a Magtár, valamint az ercsi Zorica néptáncegyüttesek fellépésére, valamint a Rosenbrücke kórus is énekel és a modern táncok legfrissebb koreográfiáit is megcsodálhatják majd. S amíg a felnőttek tekintete a színpadra szegeződik, a legkisebbek az ugrálóvárban játszhatnak, vagy egy-egy arcfestés által egy kis időre, akár rajzfilmhősökké is válhatnak! A szervezők a bőséges vendéglátásról is gondoskodnak. Szinte elmaradhatatlan az Érd és Környéke Horgászegyesület által főzött halászlé, amelyhez dr. Kovács Ferenc biztosítja a halat, de mellette még paprikás krumplival és lecsóval is megkínálják a résztvevőket.

Antunovits Antal hangsúlyozta: az Alsó utcaiak bálját a helyi önkormányzat és az Érdi Horvát Önkormányzat is támogatja, de az önkéntes segítőknek is sokat köszönhetnek, nélkülük ugyanis nem sokra mennének. Ahogyan a korábbi években, idén is több száz vendéget várnak az augusztus 27-én, délután 3 órakor kezdődő rendezvényre, amelyen a Tranzit zenekar húzza majd – ha kell hajnalig – a talpalávaló muzsikát.

(Érdi Újság: Bálint Edit)

Címkék