Az érdi önkormányzat az idén is támogatja az iskolakezdést

A rászoruló családokat támogatják. A gyermekvédelmi Erzsébet-utalványt szeptember 30-ig lehet igényelni, de nemcsak az iskolások számára. Augusztus elejétől folyamatosan érkeznek az igénylések a Humán Irodához. Körmöczi Józsefné, az iroda vezetője az Érd FM-nek elmondta: eddig egymillió forint értékben adtak támogatást, amelyre a jogosultság jövedelemfüggő.

Hasonló tartalmaink:

Azok is kérhetnek tanévkezdései támogatást, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. De ők további segítséget is kapnak, amit igényelni sem kell – tájékoztatott a humán iroda vezetője.

Idén már minden alsó tagozatos diák ingyen kapja a tankönyveket, munkafüzeteket, de felsőben is térítésmentesen kaphatják a rászorulók. Ezenkívül a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő tanulóknak, illetve a 3 vagy többgyermekes családban élőknek is ingyen jár a tankönyv, akárcsak annak, aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kap. Emellett a munkáltatók is adhatnak iskolakezdési juttatást.

Támogatások a gyermekétkeztetéshez

A menza eleve ingyenes azoknak, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, illetve a bölcsődékben, óvodákban térítésmentesen étkezhetnek azok a gyermekek, akik családjában a jövedelem nem haladja meg a nettó 96 ezer forintot. Az érdi önkormányzat ezen felül is biztosít étkeztetési támogatást a rászoruló gyermekek részére – közölte Körmöczi Józsefné, a Humán Iroda vezetője.

Ezt a támogatást egyébként a következő évben a nyári napközis táborban is igénybe lehet venni.

Címkék