Futnak és kerekeznek az érdi Mikiért

Második őssejtkezelésére vár Katona Miklós, aki egy ritka genetikai betegségben, ataxia teleangiectasiában, illetve kisagyi sorvadásban szenved.

Hasonló tartalmaink:

A kromoszóma-elváltozással járó megbetegedés következtében a tízéves Miki állapota évekig csak romlott: egyre nehezebben mozgott és beszélt. Az orvosok azt mondták a szülőknek, nyugodjanak bele a megváltoztathatatlanba: az e betegségben szenvedő gyerekek csupán a fiatal felnőttkort érik meg. Ám a Czeizel Endre genetikus által ajánlott őssejtkezelés, amit több mint egy éve végeztek egy ausztriai klinikán, segített: Miki állapota nem romlott tovább, sőt, az orvosok a javulást is kilátásba helyezték – ennek feltétele azonban egy második őssejtkezelés. A 12 ezer eurós beavatkozást a család – amely az első kezelést is csak rokonok, illetve kölcsön segítségével tudta fedezni – nem tudja kifizetni. Próbálkoztak jótékonysági és kupakgyűjtő akciókkal, az így befolyt összegekből azonban csak a szükséges összeg töredéke gyűlt össze.

Ekkor Miki egyik tanára, Nádudvari Péter jött a kisfiú segítségére. A Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanára, aki több jótékony cél érdekében futott, illetve sportolt az elmúlt években, felajánlotta, hogy Miki gyógyulásáért lefut 170 kilométert. Egy-egy kilométert 2000 forintért fogadhattak örökbe a segíteni szándékozók, és mivel hamarosan minden méter elkelt, a távot 250 kilométerre emelte, és hozzáfogott az elvállaltak teljesítéséhez is: 55 kilométert már lefutott az ígértből, a többire pedig az őszi versenyeken kerül majd sor.

Augusztus 12-ig már 214 kilométert fogadtak örökbe a támogatók, azaz 414 ezer forintnyi adomány gyűlt össze Mikinek. A cél az, hogy szeptember 3-ig, a BalatonTrail-ig összejöjjön a maradék pár tucat kilométer is. Aki szeretné ebben támogatni Nádudvari Pétert, illetve Mikit és családját, a kisfiú édesanyjának bankszámlaszámán keresztül megteheti. Bővebb információkat a kezdeményezés Facebook-profilján találnak az érdeklődők.

Nádudvari Péter kezdeményezéséhez egyébként mások is csatlakoztak: többek közt Nagy Réka Emese gyöngyösi riporter, aki 59 kilométert szeretne kerékpározni Mikiért – a kilométerek örökbefogadása itt is nagyon jól halad, de még várnak támogatókat (részletek a Karitatív kerekezés Facebook-oldalon).

(Érdi Újság)

Aki szeretné támogatni Miki kezelését, az örökbefogadott kilométerek árát a következő számlaszámra utalja:

Saly Krisztina, Raiffeisen Bank, 12020304-01287040-00100001 (közlemény: „250 km futás Mikiért”, vagy „59 km két keréken Mikiért”, attól függően, hogy a lefutott vagy a kerékpárral megtett kilométereket fogadja örökbe) Ha pedig kupakkal vagy futással, biciklizéssel járulna hozzá Miki gyógyulásához, hívja az édesanyát a 06 30 319 51 00 telefonszámon!

Címkék