Előbb utalják a családi pótlékot, a gyes-t és a gyet-et

A tanévkezdés könnyebb lesz a családok számára idén, mint korábban volt – közölte Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár szerdán, budapesti sajtótájékoztatón. Palkovics László oktatási államtitkár jelezte: a szeptemberi iskolakezdés feltételei adottak, minden esetleges akadály elhárult. A nemzeti tanévnyitó Érden lesz.

Hasonló tartalmaink:

Palkovics László elmondta: 320 ezer óvodás, 750 ezer általános iskolás, 210 ezer gimnazista, 210 ezer szakgimnazista és 96 ezer szakiskolás számára kezdődik meg jövő csütörtökön a 2016/2017-es tanév.

Csaknem 3500 iskolába már kiszállították a tankönyveket, 720 iskola van még hátra. Összesen 12 millió tankönyvet csomagoltak be, ezek mintegy 10 milliárdos értéket képviselnek. Az általános iskolák 1-4. évfolyamán ingyenesek a tankönyvek, a diákok 67 százaléka térítésmentesen kapja meg a kiadványokat – közölte.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár jelezte: még várhatóan ezen a héten előre hozottan kiutalják a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyet), ezzel augusztusban kéthavi családtámogatást kapnak a családok, ami három gyermek esetén akár hetvenezer forintos pluszt is jelenthet.

Címkék