Jól kezdődik az ősz Érden

A nemzeti tanévnyitó sikeréről, a hétvégén kezdődő Érdi Napokról, valamint az Ifjúsági Önkormányzat induló kampányáról adott tájékoztatást T. Mészáros András polgármester szerda délelőtti sajtótájékoztatóján a Polgárok Házában. 

Hasonló tartalmaink:

A polgármester sikeresnek ítélte a VII. Nemzeti Tanévnyitót, aminek az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium adott otthont augusztus 30-án. Az eseményt a Duna TV élőben közvetítette. T. Mészáros András külön kiemelte Erdélyi Áron az Érdi Ifjúsági Önkormányzat alpolgármesterének beszédét, akire a város nagyon büszke, hiszen hasznos és okos gondolatokat osztott meg a fiatalember hallgatóságával.

T. Mészáros András egyúttal gratulált azoknak az érdi pedagógusoknak, akiknek a rendezvényen Balog Zoltán miniszter úr kitüntetéseket adott át. 

A polgármester beszélt arról is, hogy az iskolás lányoknak idén is kérhető a méhnyakrákot megelőző ingyenes oltás. Minden 12. életvét betöltött 7. osztályos diáklány számára kérhetik a szülők, hogy megkapja a humán papilloma vírus elleni oltásokat. Az igényléseket a szülőknek szeptember 13-ig kell igényelnie, a kitöltött nyomtatványt az iskola vezetőjének kell leadni.A nemzeti védőoltási programba bekerült vakcina 93 százalékot meghaladó védelmet nyújthat a méhnyakrák ellen a korábban HPV-vel nem fertőzött lányoknál. T. Mészáros András utalt arra is, hogy a város támogatásának köszönhetően ingyenessé váltak egyes ajánlott védőoltások, a gyermek életkorától és a szülők jövedelmétől függetlenül.

Szeptember 30-án újra diákpolgármestert és képviselő-testületet választhatnak az érdi középiskolások, a kampány pedig szeptember 1-jén elkezdődik.  T. Mészáros András polgármester kiemelte: ez lesz a második, az érdi középiskolások által titkos szavazáson megválasztott ifjúsági önkormányzati testület, amely a most mandátumát töltőhöz hasonlóan ugyancsak tízmillió forinttal gazdálkodhat majd. A polgármester a jelenlegi testület munkáját méltatva reményét fejezte ki, hogy a szeptemberben hivatalba lépő új diákképviselők is az érdi diákság javára végzik majd munkájukat.

Hétvégén gazdag programkínálattal elkezdődik az Érdi Napok programsorozat, amelyre a polgármester szeretettel invitálta az érdieket!

Címkék