A városért és az itt élőkért imádkoznak szombaton

Idén, október 1-jén, szombaton, immár hetedszer indulnak zarándoklatra azok, akik keresztényként a szívükön viselik településünk és a környéken élő emberek sorsát, s készek arra, hogy egy egész napos közös séta folyamán együtt imádkozzanak.

Hasonló tartalmaink:

Élő rózsafüzér zarándoklatot először Bécsben szerveztek 2003-ban. Az ötlet Andreas Schätzle atyától származik, aki a helyi városmisszióra készülve, Bécs körüli zarándoklat sorozatot szervezett. Később erre a mintára 2007-ben Budapesten is megrendezésre került ez a zarándoklat, majd ezt követően Magyarország több települése is bekapcsolódott. Érden hét évvel ezelőtt került sor az első Élő rózsafüzér zarándoklatra és azóta minden esztendőben több száz keresztény csatlakozik a 17 kilométeres, imával egybekötött sétához.

Az idei zarándoklat résztvevői szombaton reggel fél nyolckor indulnak Parkvárosból, a LEA Otthon elől, a Bádogos és Festő utca sarkáról. Majd a Bem téri Szent István plébánián együtt vesznek részt az első állomás közös elmélkedésén, ezután tetszés szerint, két ágra válik szét a menet. A gyaloglók egyik része előbb Teréz anya nővéreinek rendháza felé tart, majd a Fundoklia-völgyön áthaladva, a Tusculanumi Szent Szűz templomba érkezik meg még a délelőtt folyamán. Itt alkalmuk lesz a templomi padokban megpihenni, s a közös imák után az újtelepi Rózsafüzér plébánia felé folytatják útjukat.

A zarándoklat másik ága a kettéválást követően a Regina Mundi ciszterci apátság felé veszi útját. A séta során megállnak még a görögkatolikus parókián, a postástelepi Kármelhegyi és az érdligeti Nagyboldogasszony templomnál is. A délután folyamán a zarándoklat mindkét ágának résztvevői az Alsó utcai Jézus Szíve plébánián egyesülnek, s a közös imát követően, innen már együtt folytatják útjukat az Élő rózsafüzér utolsó állomására, az óvárosi Szent Mihály templomba. Itt 17 órai kezdettel Spányi Antal megyéspüspök tart majd szentmisét. A püspöki misét követően agapéra várják a zarándokút résztvevőit és mindenkit, aki esetleg útközben, vagy egy-egy állomáshelyen csatlakozik a menethez. Aki ugyanis úgy érzi, hogy nem képes legyalogolni a 17 kilométert, rövidebb szakaszhoz is csatlakozhat.

További információ: www.erdirozsafuzer.hu

Címkék