Jótékonysági futás (hang)

Testmozgás, adakozás, szórakozás – ezzel a három szóval lehetne jellemezni a Fészek Gyermekvédő Egyesület jótékonysági futását, amelyet másodszor rendeznek meg hétvégén, a Gyermekek Átmeneti Otthona javára.

Hasonló tartalmaink:

Szombaton délelőtt 10 és délután 2 óra között az érdi gáton futnak majd a segíteni szándékozók, a termál fürdő parkolójában felállított színpadon pedig egymást váltják a fellépők; érdi és környékbeli tánccsoportok, sportklubok. A jótékonysági futás mellé állt a város is – mondta el Biri Imre szervező.

A jótékonysági futással nemcsak az adakozás a cél, hanem szeretnék felhívni a figyelmet az egyesületre, amely egy 14 férőhelyes átmeneti gyermekotthont működtet Érden. Emellett tartozik hozzá egy nevelőszülői hálózat, amely jelenleg országosan 150 szülőnél körülbelül 400 gyermek elhelyezését teszi lehetővé. A rendezvényen információkat kaphatnak az érdeklődők a nevelőszülőségről, amelyhez képzéseket is tartanak – közölte Biri Imre szervező. Elmondta, bárki bármekkora összeggel segíthet és a távra sincs megkötés: mindenki annyit fut, amennyit bír, de persze e nélkül is lehet adományozni.

Tavaly 190-en vettek részt a jótékonysági futásban és több mint 216 ezer forint gyűlt össze, amelyet az érdi átmeneti otthonban a gyerekekre költöttek, játékokat, sportszereket, és olyan eszközöket vásároltak, amire éppen akkor szükség volt. A szombati eseményen két olimpikon is részt vesz, így bárki beszélgethet – vagy akár szelfizhet Erdélyi Zsófia és Csere Gáspár hosszútávfutóval.

Címkék