Célegyenesben

Utolsó etapjához érkezett a felkészülés. November 2. és 5. között Érd, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnoka ad otthont a magyar női országos ökölvívó bajnokságnak, melyet az Érdi Box Klub szervez, és három résztvevővel lépnek a kötelek közé.

Hasonló tartalmaink:

Az országos bajnokságon négy korosztály (serdülő, ifi, junior és felnőtt) versenyzői mérik össze tudásukat. Az érdiek minden kétséget kizáróan legrutinosabb versenyzője Dobrádi Csilla, aki nem csak sportoló, hanem edző is egy személyben. 2010-ig 46 kilogrammban bokszolt, de akkor megszüntették ezt a kategóriát, így ezt követően a 48 kilósok között lépett kötelek közé. Még 2010-ig többször magyar bajnok lett, felnőtt uniós Európa-bajnokságon harmadik, Eb-n ötödik. Dobrádi Csilla hiába nem hízott fel 48 kilóra, tavaly megmutatta, hogy még a mindennapi munka mellett is lehet komoly eredményeket elérni, hiszen az előző ob-n ezüstérmet szerzett.

„Tavaly egy nagy harc után lettem második, úgyhogy most szeretném győztesen elhagyni a szorítót.” – mondta Dobrádi Csilla, aki már nem tud annyi időt szentelni az ökölvívásra, mint korábban, ezért nem is számol azzal, hogy egy győzelem után ott legyen a november végén rendezett Európa-bajnokságon, pedig a győztes automatikusan válogatott lesz és utazhatna a kontinensviadalra. „A lányoknak próbálok legjobb tudásom szerint mindent átadni, kesztyűzök velük, mondom nekik, hogy mire figyeljenek a szorítóban és azon kívül is.” – fűzte hozzá tanítványaival, csapattársaival kapcsolatban Dobrádi Csilla, aki a másik két érdi résztvevőt, Csóka Klaudiát (serdülő, 70 kg) és Häfner Ildikót (ifi, 60 kg) is edzi. „Lehet, hogy nehezebb is edzőként felkészülni, mint versenyzőként, mert ugye nekem kell példát mutatnom. Szeretném, ha mindketten éremmel zárnának, de nem mondom, hogy kardomba dőlök, ha nem sikerül győzniük, a lényeg, hogy tudásuk legjavát adják és lássam bennük a fejlődést.” – jegyezte meg a 26 éves ökölvívó.

A női országos bajnokság november 2-i rajtjáig következő lapszámainkban bemutatjuk a további két érdi ökölvívót és részletesen beszámolunk az ob lebonyolításáról is.

Érdi Újság

Domonkos Bálint

 

Címkék