„Ki akartam próbálni valami küzdősportot”

2300_boksz_kep

Häfner Ildikó (pirosban) mindent kiadna magából.

Utolsó etapjához érkezett a felkészülés. November 2. és 5. között Érd, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnoka ad otthont a magyar női országos ökölvívó bajnokságnak, melyet az Érdi Box Klub szervez, és három résztvevővel lépnek a kötelek közé.

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt két lapszámunkban bemutattuk az Érdi Box Klub két versenyzőjét, a felnőtt 48 kilogrammban induló Dobrádi Csillát és a serdülő 70 kilóban érdekelt Csóka Klaudiát. A harmadik érdi résztvevővel, Häfner Ildikóval zárjuk a sort. Ahogy Csóka Klaudiának, úgy Häfner Ildikónak sincs sok éles mérkőzése, ő is jobbára bemutatómeccseken lépett ringbe, de ettől függetlenül augusztusban, Halásztelken már szerzett egy ezüstérmet az utánpótlás Európa-bajnokságra rendezett válogatóversenyen. Az ifjúsági korú versenyző annak ellenére pozitívan látja jövőjét, hogy több veresége van, mint győzelme. „Most már látom magamon, hogy egyre jobban fejlődöm. Rengeteg edzéssel, futással, erősítéssel, technikával haladok előre.” – mondta Häfner Ildikó. – „Ki akartam próbálni valami küzdősportot és ez tűnt szimpatikusnak. Azóta megszerettem a társaságot, a termet. Családias a hangulat, nagyon jók az edzők és az edzések. Igazából szimplán csak jó.” – fűzte hozzá. Dobrádi Csilla, aki amellett, hogy csapattársa, Ildikó edzője is és szeretné, ha tanítványa döntőzne, ezzel kapcsolatban a tizennyolc éves ökölvívó (aki vasárnap ünnepelte születésnapját) megjegyezte, hogy természetesen ő is szeretné, ha döntőbe jutna, de már kezd izgulni, pedig szerinte jobb, ha nem teszi és megnyugtatja magát. „Át kell gondolni a dolgokat és felmenni a ringbe, ahol ki kell adnod magadból mindent.” – jegyezte meg nevetve az ökölvívó.

A női országos bajnokság november 2-i rajtjáig következő lapszámunkban részletesen beszámolunk az ob lebonyolításáról is. Häfner Ildikó mellett Dobrádi Csilla felnőtt 48 kilogrammban, Csóka Klaudia pedig serdülő 70 kilogrammban lép a kötelek közé a jövő szerdán kezdődő országos bajnokságon.

Érdi Újság

Domonkos Bálint

Címkék