Új szolgáltatóház és rendelő épül a Bagoly utca elején

A Modern Városok Program beruházásaként új szolgáltatóház épül a Bagoly utca és a Fehérvári út sarkán. A területet az önkormányzat megvásárolta, s várhatóan jövő ősszel megnyithat a kétszintes épület, ahol gyógyszertár, háziorvosi rendelő és körzeti megbízotti iroda is lesz. 

Hasonló tartalmaink:

A részletekről Dr. Bács István alpolgármester adott tájékoztatást. Elmondta, hogy Érden az elmúlt időszakban kettő kivétellel valamennyi háziorvosi rendelőt felújíttatott az önkormányzat. Az ófalusi és a Bagoly utcai rendelő maradt ki, de mindkettő esetében tudni vélik már a felújítás módját és idejét.

Az ófalusi építmény esetében az alpolgármester arról tájékoztatott, hogy várhatóan jövő tavasszal, legkésőbb kora nyáron kezdik meg a felújítást, aminek az az oka, hogy az épület olyan rossz műszaki állapotban van, hogy például a teljes tetőszerkezetet ki kell cserélni. A Modern Városok Programból tervezik a beruházást megvalósítani, a tervek már elkészültek, s amint jövőre az időjárási körülmények lehetővé teszik, elkezdik az épület rekonstrukcióját.

A Bagoly utcai rendelő a 90-es években épült, rossz a szigetelése, penészedik és még számtalan baja van – magyarázta az alpolgármester. “A Modern Városok Program részeként ezért új szolgáltatóházat és orvosi rendelőt építünk a Bagoly utca és a Fehérvári út sarkán. Ehhez megvásároltuk azokat az ingatlanokat, amelyek nem az önkormányzat tulajdonát képezték. A telekegyesítési eljárást elindítottuk, a tervezői szerződést pedig a napokban fogjuk aláírni” – mondta Dr. Bács István. Az alpolgármester hozzátette: “Hosszú előkészítő munka van mögöttünk, hiszen már júniusban kiválasztottuk a tervezői irodát, egyeztettünk a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságával, az ÁNTSZ-szel, és valamennyi szakhatósággal annak érdekében, hogy a beruházás teljesen tervezhető legyen anyagilag és műszakilag egyaránt – fogalmazott.

 

Az épület két szintes lesz, az alsó részén gyógyszertár, gyermekorvosi rendelő és védőnői szobák kapnak elhelyezést. Az emeleten két felnőtt háziorvosi rendelő és a körzeti megbízotti iroda lesz. A tetőtér pedig közösségi térként funkcionál majd. A tervek szerint 18 parkoló áll majd rendelkezésre, ami a Bagoly utcán kap majd elhelyezést.

Dr. Bács István arról tájékoztatott, hogy az építkezés tavasszal indul és várhatóan késő őszre fejeződik be.

Címkék