Az őszi szünetben sincs megállás

Alig értek véget a hétvégi versenyek, már az előttünk álló napokra koncentrálnak a Delta RSE Érd röplabdázói. Szombaton a kisminik gödöllői viadalán vettek részt az érdi tigrisek, két csapattal.

Hasonló tartalmaink:

A nyolccsapatos megméretésen az „A” jelű gárda csoportharmadikként az 5-6. helyért csatázhatott, amelyet 2:1-es sikerrel vett és 5. pozícióban végzett. A Delta „B” nyolcadikként zárta a felkészülési versenyt.

„Ennél a korosztálynál a tapasztalatszerzés és a meccsrutin a legfontosabb, ezért igyekszünk minden olyan rendezvényen elindulni, amely e célokat szolgálja. Így volt ez a gödöllői tornán is, a gyereket sokat tanultak belőle.” – nyilatkozta Dömötör-Mátrai Beáta vezetőedző.

A kisminikkel egyetemben a serdülők is pályára léptek szombaton. Az OSB 2. fordulójának Miskolc adott otthont. A Delta RSE Érd elsőként a Kecskeméttel csapott össze és maradt alul 3:0-ra. A második találkozón szerencsére sikerült javítani egy az előbbivel megegyező arányú győzelemmel a házigazda miskolciak ellen. A játéknap utolsó érdi vonatkozású mérkőzésén a papírformának megfelelően 3:0-ra nyert a Nyíregyháza a deltás lányok ellen.

„Még mindig van esélyünk a legjobb tizenkét egyesület közé kerülni idén, mert ugyan harmadikként végeztünk a saját csoportunkban, de november második felében újabb kvalifikációs tornán veszünk részt, ahol már más ellenfelekkel kell megküzdenünk a továbbjutásért.” – árulta el Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE Érd vezetőedzője.

A hétvégi versenyeket követően az őszi szünetben sincs megállás: az edzések nem maradnak ki, folyamatosan készülnek a röplabdások, és az előttünk álló hétvégén újabb erőpróbák várnak rájuk. Az ifjúságiak a régiós bajnokságban játszanak szombaton. A Ráckevén tartandó eseményen a hazaiak mellett a szigetszentmiklósiakkal néznek majd farkasszemet a deltások. A verseny felkészülésként szolgál a jövő heti, országos ifjúsági bajnoki (OIB) fordulóra, amelyet Győrben rendeznek.

Szintén szombaton egy fiú és két mini lány csapat részvételével tartják meg a Budapest-bajnokság soros fordulóját Dunabogdányban. A hét legvégére sem maradunk érdi röplabdás érdekeltség nélkül, hiszen vasárnap Egerbe utazik a klub, ahol az országos gyermek bajnokság (OGYB) második körét bonyolítják le.

Címkék