Újabb két érem!

Joó Sára 100, Kovács Benedek 50 háton szerzett érmet a százhalombattai felnőtt rövidpályás úszó országos bajnokság csütörtök délutáni döntőiben. Joó Hosszú Katinka mögött lett ezüstérmes, míg az utánpótláskorú Kovács Benedeket csak Földházi Dávid és Balog Gábor előzték meg, így a harmadik helyen végzett.

Hasonló tartalmaink:

Valami nagyon jó! De, hogy mi, arra egyelőre még mi is keressük a választ, hiszen két nap után négy éremnél és több döntős eredménynél jár az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft.. Úgy, hogy Joó Sára személyében mindössze egy(!) felnőttkorú versenyzője van a klubnak és nincsenek olyan világhíres versenyzői, mint Hosszú Katinka, Cseh László, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka vagy Jakabos Zsuzsanna, ettől függetlenül, amit az érdi műhelyben művelnek, az sokkal többet ér, mint egy kalapemelés.

Hiszen, 50 méter háton Kovács Benedek középfutamában harmadik, összességében negyedik lett, majd a döntőben 0:24,90 perces idővel bronzérmet szerzett, mivel csak Földházi Dávid és Balog Gábor tudták megelőzni őt. Előbbi három, utóbbi nyolc évvel idősebb, rutinosabb, mint az érdi úszó… Mindamellett, hogy Kovács Beni most harmadik lett, már az első versenynapon 200 háton már szerzett egy ezüstérmet.

Joó Sára sem unatkozott a csütörtök délutáni programban, hiszen az 50 méter pillangó középdöntőjével nyitott, ahol Hosszú Katinka mögött második lett, összességében pedig 0:27,27-tel Molnár Flóra mindkettejüket megelőzte, így az érdi úszó harmadikként került döntőbe, ahol végül ötödik helyen végzett. Igaz, a középdöntő és a döntő között eltelt 70 perc alatt még két döntő várt rá… Az elsőben, 100 háton ismét nem tudott mit kezdeni az extraklasszis Hosszú Katinkával, de 1:00,12-es idejével ezüstérmet szerzett!

A 100 hát után maradt nagyjából bő hét perce a regenerálódásra, hiszen következett a 100 vegyes középdöntője, ahol viszont csak hetedik, összesítésben 14. helyen végzett (1:06,68).

Az érdiek közül Barócsai Petra volt érdekelt a 200 méter pillangó döntőjében, de a 2001-es úszó 2:12,79 perces idejével csak Berecz Blankát tudta megelőzni, Hosszú Katinkát, Jakabos Zsuzsannát, Szilágyi Liliánát, Novoszáth Melindát, Kapás Boglárkát és Bokros Blankát nem.

Jánosi Kristóf a 100 gyors középdöntőjében hetedik lett, de a 0:51,26-os idő csak a tizennegyedik legjobb volt, így nem jutott fináléba.

Ami a péntek délelőtti előfutam-programot illeti, Joó Sára kezd érdi részről 50 méter háttal, majd Barócsai Petra 400 gyorson áll rajtkőre. 100 háton három érdi is ott lesz, Kovács Benedek, Sós Dániel és Vigassy Bálint is, míg 100 vegyesen Sós Dániel, 100 pillangón pedig Barócsai Petra indul el.

Fotó: facebook Joó Sára rajongói oldal

Címkék