Sikeres év van mögöttük

1108_bokszob_DobradiCsilla_2

Dobrádi Csilla (pirosban) országos bajnokként akasztja szögre a kesztyűt

Mint beszámoltunk róla, az Érdi Box Klub három éremmel, egy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal zárta a hazai rendezésű XX. Női Ökölvívó Országos Bajnokságot, miután Dobrádi Csilla felnőtt 48 kilogrammban bajnok lett, Csóka Klaudia serdülő 70 kilogrammban ezüstérmes, míg Häfner Ildikó ifi 60 kilogrammban bronzérmes. A versenyszezonból pedig már csak a felnőtt férfi ob van hátra.

Hasonló tartalmaink:

„Szervezési és sportszakmai oldalról is nagyon eredményesek voltunk. Szóval mindenképpen szép volt ez tőlünk.” – vágott a közepébe Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője, az ob főszervezője, aki szerint azért lehetett volna ennél jobb is az ob, hiszen Häfner Ildikó sorsolása nagyon nehéz volt, mivel – mint később kiderült – az ifi 60 kilóban a végső győztes kőbányai Soucsek Roxána győzte le őt az elődöntőben, így neki már csak a bronzérem maradt. „Ha kicsit más a sorsolás, akkor Ildi ott lehetett volna a döntőben, ami még szebb lett volna.” Häfner Ildikó ugyan egyhangú pontozással maradt alul az elődöntőben, de a meccs szoros volt.

Az ökölvívásban a pontozóbírók a menetek után döntik el, hogy szerintük melyik versenyző hozta az etapot és ha végül valamely versenyző 5:0-ra nyer, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy nagy volt a különbség a két bokszoló között, hanem csak azt, hogy mind az öt bíró szerint az egyik fél jobb volt, de a kettő között lehet kis és nagy eltérés is.

IMG_1278

Csóka Klaudia (kékben) elsőéves serdülőként ​ugyan kikapott rutinosabb ellenfelétől, de ezüstérmet szerzett

„Kis egyesület vagyunk, hozzánk képest jóval nagyobb egyesületek sem biztos, hogy elértek ilyen eredményt, úgyhogy boldog vagyok, hogy ez a három érem összejött nekünk.” – fogalmazott Dobrádi Zsolt.

Csóka Klaudia a serdülő 70 kilogrammban azzal a hévízi Kökösi Virággal bokszolt, aki két hete a Budapest Bajnokságon szintén legyőzte őt, és lapunknak a döntő után az érdi ökölvívó csalódottan nyilatkozott, hiszen szerinte a mostani, ob-n rendezett meccs jobb volt, mint a fővárosi.

„Ha elhiszi, hogy meg tudja verni, akkor most is nyerhetett volna. Kicsit többet kellett volna ütnie. Hiába egyhangú pontozással kapott ki, szoros mérkőzés volt, sajnos ő ment hátra, az ellenfele kicsit jobban irányított, de nem úgy kell erre gondolni, hogy Klau nagyon meg lett volna verve, mert tényleg nagyon szoros meccs volt. Többet kellett volna ütni, de itt kijön a rutinkülönbség, hiszen ellenfele sokkal tapasztaltabb, Klau pedig még csak elsőéves serdülő. Előtte van még a jövő és bízom benne, hogy jövőre már a dobogó felső fokára fog állni.” – jegyezte meg a vezetőedző.

A harmadik érdi ökölvívó Dobrádi Csilla volt, aki a döntő negyedik menetének gongszavával fejezte be tízéves pályafutását és búcsúzott el a ringtől (No, nem végleg, hiszen ugyanúgy fog edzősködni az ÉBK edzőtermében, mint eddig, csak versenyzőként nem fog szorítóba lépni.). A felnőtt 48 kilogrammos versenyző egyébként az elődöntőben könnyed, elsőmenetes technikai KO-val nyert, majd a fináléban a szegedi Gál Mónikát egyhangú pontozással győzte le.

„Csilla nagyon kevés hibát vétett, kevés találatot kapott, de sok tiszta ütést vitt be. Nagyon szép meccs volt, egy országos bajnoki döntőhöz méltó.” – fogalmazott Csilla példaképe, saját öccse, Zsolt, aki arra kérdésünkre, hogy tudja-e úgy nézni nővére meccseit, hogy ő a testvére és nem az edzője, azt mondta: „Igazából, amikor a ringben van, akkor teljes mértékben edzői szemmel figyelem őt. Talán az elvárás egy kicsit nagyobb, hiszen a testvérem, de abban a pillanatban edzőként voltam ott és olyan volt, mintha egy másik versenyző lett volna a ringben.” – mondta Dobrádi Zsolt, aki kitért a szervezésre is, amely után az egyesületek vezetőitől és a szakszövetségtől is kapta az elismerő, gratuláló üzeneteket.

1108_bokszob_HafnerIldiko

Häfner Ildikó (kékben) nehéz ellenfelet, a későbbi ob-győztest kapott

„Ilyen országos bajnokság még nem volt, mint ez. A huszadik országos bajnokság volt. Már a jubileum miatt is úgy gondoltam, hogy illő lenne egy nagyon szép versenyt ide Érdre hozni. A másik, ami fontos volt, gondoltuk, hogy Csilla versenyzői pályáját nem fogja folytatni, így még inkább szerettük volna megadni a módját.” – jegyezte meg a főszervező.

Az országos bajnokság négy napja tulajdonképpen minimális problémával zajlott le. Az egyik ilyen volt, hogy Dobrádi Csilla bevonulásánál nem bevonulózenéjét játszották le (ezért innen is küldjük neki), a mási kisebb probléma, hogy a fény- és hangtechnikához nem volt megfelelő, háromfázisú csatlakozó a tornacsarnokban, de a szervezők ezt a hiányosságot is hamar kiküszöbölték.

„Köszönöm a támogatóinknak, a szponzoroknak és az érdi ökölvívóknak, szüleiknek és mindenkinek, aki segítette a szervezést. Nélkülük nem lett volna ilyen jó az ob.” – fűzte hozzá az Érdi Box Klub vezetőedzője.

Az Érdi Boksz Klubnál azért nem áll meg az élet, a tervek szerint Csóka Roland (Klaudia bátyja, aki miatt elkezdett bokszolni) november 19-én részt vesz egy felhozó versenyen és minden bizonnyal elindul a december elején, Budapesten rendezett felnőtt férfi országos bajnokságon a 91 kilogrammos súlycsoportban is. Majd 2017-ben – Dobrádi Zsolt tervei szerint – több pofonpartit is szervezne az ÉBK.

„Bízom benne, hogy jövőre mind Häfner Ildikó, mind Csóka Klaudia ugyanígy fognak készülni a versenyre és akkor az meghozza az eredményt. A serdülő és junior fiúknál is erősek leszünk. Remélem, hogy a diákolimpián és a korosztályos magyar bajnokságokon is lesz érmünk, hiszen idén a diákolimpiáról hoztunk arany- és ezüstérmet, a serdülő és junior obk-ról is hoztunk érmeket, úgyhogy eredményesség szempontjából jó évet zártunk.” – tekintett hátra és előre is Dobrádi Zsolt.

Fotók: Irmai Zsófia Photography 

Címkék