Megvan az első siker

Ismét vezetett, de előnyét már nem engedte ki a Budaörsi DSE női röplabdacsapata az NB I negyedik fordulójában, amely így új vezetőedzőjével, Ratimorszky Károllyal megszerezte első győzelmét harmadik élvonalbeli szezonjában.

Hasonló tartalmaink:

Mint beszámoltunk róla, a BDSE eddigi vezetőedzője a Magyar Röplabda Szövetség hivatalos oldalának bejelentette, hogy távozik a kispadról. Akkor úgy tűnt, hogy helyét az eddigi másodedző, Balogh István veszi át, de ő továbbra is maradt posztján, viszont a BDSE-t már Ratimorszky Károly irányította az újonc Palota RSC ellen, – mint ahogy az a Magyar Röplabda Szövetség facebook oldalán olvasható – a szakmai stábba csatlakozott Bagics Bence is, az MRSZ Strand- és Szabadidős Bizottságának elnöke.

A találkozó furcsán kezdődött, hiszen a liberó, Szabó Dorka szerezte az első pontot, amely a posztjához képest igen ritka teljesítmény. A budaörsi előny ellenére a Palota fordítani tudott és négypontos előnyt dolgozott ki – hiába. Hiszen a budaörsiek 9:8-ra fordítottak, majd a játszma végig kiélezett maradt, de a vendégek végül 25:22-re behúzták a nyitószettet.

A második felvonás is kiélezett és fordulatos volt, de ebből is a vendégek jöttek ki győztesen (22:25), majd az utolsó játszmában már az elejétől kezdve vezetett és előnyét végig meg is tartotta Ratimorszky Károly csapata, amely a harmadik játékrészt hat ponttal nyerte és ezzel megszerezte első győzelmét.

Női röplabda NB I, 4. forduló
Palota RSC–Budaörs 0:3 (–22, –22, –19)

„Gratulálok a csapatnak, mert lelkes játékuknak köszönhetően sikerült megszerezni az első győzelmünket. De gratulálok az ellenfélnek is, mert szívósan küzdöttek. Ebben a győzelem természetesen még Szél Márta keze munkája is benne volt, köszönjük neki az eddigi tevékenységét.” – értékelt Ratimorszky Károly.

Címkék