Világbajnoki negyedik az érdi súlyemelő!

1117_sulyemeles

Jung Beáta edzőjével, felkészítőjével Kiss Attilával.

Negyedik helyen végzett a mexikói Merídában rendezett egyetemi súlyemelő világbajnokságon Jung Beáta, a BKV Előre érdi súlyemelője.

Hasonló tartalmaink:

A november 13-17. között a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) rendezte Mexikóban a súlyemelők világbajnokságát, melyen egyedüli magyarként a női 69 kilogrammban Jung Beáta mérette meg magát. Az egyetemi vb-k az Universiadékhoz hasonlóan kétévente kerülnek megrendezésre, de az ellentétes években, így idén ezúttal a világbajnokság volt a fő verseny.

Jung Beáta az elmúlt időszakban nemrég országos bajnok lett Kecskeméten, ahol hatalmas fejlődéssel védte meg címét, miután szakításban 17 kilót (!) javított, míg a lökésén öt kilóval emelt többet, így a 97-105-ös eredménnyel 202 kilogrammos összetettel védte meg címét a 69 kilós súlycsoportban.

Az érdi súlyemelő ezúttal a vb-n is új egyéni rekordot állított fel, miután szakításban második lett 98 kilóval, míg lökésben összességében a 108 kilogrammos eredménye is legjobbja, de ezzel ötödik helyen zárt. A 206 kilogrammos összesített eredményével a negyedik helyen zárta a világbajnokságot.

Mint Jung Beáta a legnagyobb közösségi portálon bejegyzésében leírta: „Új csúcs szakításban és összetettben, lökésben pedig sajnos a 110-et csak felvettem, a kilökésnél pedig megszédültem és elrontottam. Az eredménynek viszont nagyon örülünk. Lökésben még tudtuk, hogy nem leszek versenyben, de a szakításban szépen sikerült bizonyítani, hogy egyszer még tényleg emelhetek nagyot.” – írta az érdi súlyemelő.

Igaz, a körülményekhez hozzátartozik, hogy Jung Beáta harmincórás utazáson és kevés alváson volt túl, nem beszélve a hétórás időeltolódásról és az akklimatizációs időről.

A BKV Előre sportolója nem csügged, szombaton már újabb versenye lesz, ezúttal Ózdon. A hétvégi versennyel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg: „Ott a cél a túlélés.”

A súlyemelő korábban lapunknak elmondta: az idei fő versenye a decemberi, U23-as Európa-bajnokság, melyet az izraeli Eliatban rendeznek.

Fotó: facebook

Címkék