Folyamatos munkálatok Ófalu-Újfaluban

A napokban megújult a lakótelepi játszótér, Ófaluban pedig idén folytatódott az utcák felszíni vízelvezetése – tudtuk meg Antunovits Antaltól (Fidesz-KDNP), az Ófalu-Újfalu Településrészi Önkormányzat elnökétől, aki a Duna-parti egykori téglagyár megtisztításáról is tájékoztatta lapunkat.

Hasonló tartalmaink:

Jelenleg a kút fúrása zajlik Ófaluban, amit egy új vízvételi hely kialakítása követ. Ha elkészül, az új artézi kutat a régi, megszokott helyén találják majd a lakosok – emelte ki Antunovits Antal, a településrész önkormányzati képviselője, hozzátéve: jól haladnak a próbafúrásokkal, már 300 méter mélységnél tartanak. Most a geológusok vizsgálják a talaj szerkezetét, hogy megállapítsák, hova helyezhető el a vízszűrő, amely a szennyezés mentes artézi vizet biztosítja majd.

A Duna-part rendbetételéről a képviselő elmondta, hogy a Modern Városok program fejlesztési keretből a város megvásárolta az egykori, lepusztult téglagyári területet, és hozzálátott annak rendezéséhez. A munkálatokat az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény szakemberei végezték. Rengeteg betontömböt és a használhatatlan épületek lebontását követően keletkezett törmeléket szállítottak onnan el. Többek között a gyárkémény is megsemmisítésre került – bár erről volt némi vita, hogy meghagyják-e, ám – az építmény szerkezete nem volt biztonságos. Csupán egyetlen épületet sikerült megmenteni az ingatlanon, az egykori téglaszárítót, amelynek felújítják a tetőszerkezetét, a padlózata pedig térkő borítást kap, így a jövőben akár szabadtéri színpadként is működhet. Sikerült tehát a 13 hektáros téglagyári területet megtisztítani, most már gondolkodhatnak a fejlesztés folytatásán – szögezte le a helyi politikus

Antunovits Antal a képviselői keretből megvalósított munkákról is említést tett. Tavaly befejezték a felszíni vízelvezetést a Sugár utcától az Arató utcáig, idén pedig a Széles útig folytatódott a munka, így a József Attila és a Dózsa György utcában is megoldódott a vízlevezetés. Ugyanakkor jól tudja – tette hozzá –, hogy még mindig rengeteg a megoldásra váró feladat Ófaluban. Mégis jólesően nyugtázta, hogy sikerült néhány, a lakosokat különösen irritáló problémát megoldani. Ilyen a Kerék utca szilárd útburkolata, vagy például az iskolával szembeni utcában megépült járda.

A kívülállóknak talán „apró-cseprő” munkálatoknak tűnnek, viszont sokat jelentenek az ott élőknek. Ahogyan a lakótelepi játszótér gumitégla borításának is elsősorban a kisgyermekes szülők örülnek legjobban, mert így nemcsak tisztább, hanem jóval biztonságosabb is lett.

Jól ismeri a körzetét, tud minden megoldásra váró feladatról, de a források függvényében, csak apró lépésékkel lehet előre haladni – vélekedett Antunovits Antal.

(Érdi Újság)

Címkék