Csóka Roland elődöntős!

Bejutott a legjobb négy közé Csóka Roland, az Érdi Box Klub ökölvívója a Papp László Férfi Felnőtt Ökölvívó Országos Bajnokság 91 kilogrammos súlycsoportjában, miután megosztott pontozással győzte le a KSI versenyzőjét, Kálmán Attilát.

Hasonló tartalmaink:

A másodéves ifi, elsőéves felnőttkorú érdi versenyző a nehézsúlyúak között egy nála magasabb ellenfél ellen húzott kesztyűt, s a magasságbeli különbség miatt nagy taktikai csata zajlott. Az első menetben Csóka tartotta a kellő távolságot, Kálmán is így tett, így az első három perc első felében kevés tiszta akció volt, de az érdi ökölvívó egy-egy remek kombinációval több fej- és testütést is bevitt, majd immár másodszor szakadt be egy ponton a ring, így hosszú percekre leállt a mérkőzés, majd nagyjából tíz másodpercig tartott még az első menet. A második elején kiegyenlített csata folyt, de a közepe felé már Csóka Roland irányított, sok sikeres sorozatot tudott végigvinni, ám a KSI sportolója többször is megelőzte az érdit. Ennek ellenére a menet végén Csóka többször tudott tisztát ütni.

Az utolsó három percben is kiegyenlített csata zajlott, egyszer az egyik, egyszer a másik ütött pontosat, de többször is taktikusan kiléptek az ökölvívók ellenfelük támadása elől.Ennek ellenére az utolsó etapban Kálmán fáradtabb volt, Csóka Roland viszont nem vesztett lendületéből és sorra pofozta ellenfelét, melynek köszönhetően megérdemelten nyert és jutott a legjobb négy közé a 91 kilogrammos súlycsoportban, melynek elődöntőjét december 9-én rendezik.

Fotó: Irmai Zsófia Photography

Címkék