Rendszámfelismerő kamerák lesznek Érd bevezető útjain

A város minden szárazföldi bevezető útján rendszámfelismerő készülékeket helyeznek el hamarosan és a jövő évben 150 új térfigyelő kamerát szerelnek fel városszerte. Többek között erről döntött Érd Megyei Jogú Város közgyűlése 2016. december 22-én, az év utolsó rendes ülésén.

Hasonló tartalmaink:

A képviselők tájékoztatót hallgattak meg a városi térfigyelő kamerarendszer korszerűsítésére vonatkozó koncepció megvalósulásának helyzetéről. Dr. Bács István alpolgármester elmondta, hogy a fejlesztési terveket készítő szakemberrel már aláírta a város a szerződést, hiszen a Modern Városok Program részeként 1 milliárd forintot kap a város úthálózat korszerűsítésre és a térfigyelő rendszer kialakítására. A megítélt összegből már kétszáz millió forint a város rendelkezésére, így a tervek szerint január legelső napjaiban ki is írják a közbeszerzési eljárást, aminek a lefolytatását követően a jövő évben 150 új térfigyelő kamerát szerelnek fel városszerte.  A rendszámfelismerő kamerák összeköttetésben állnak a rendőrségi adatbázissal, amennyiben forgalomból kivont vagy lopott gépjárművet észlelnek, a rendszer azonnal jelzi a rendőrségnek.

Decemberben valamennyi képviselőnek beszámolót kellett készítenie a 2016. évi tevékenységéről. A napirend ugyan szavazást nem igényelt, azonban a tájékoztatást megtartották. A képviselői beszámolók a város weboldalán, a www.erdmost.hu-n, valamint az Érdi Újságban is elérhetőek lesznek.

A képviselők tárgyaltak az átmeneti finanszírozásról, ami azt jelenti, hogy január elsejétől a következő költségvetési rendelet elfogadásáig időarányosan az előző évek statisztikái alapján megállapítják azt a pénzösszeget, amiből a város gazdálkodni fog.

Módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot, benne meghatározzák, hogy hányan dolgoznak a Polgármesteri Hivatalban, valamint új tagot iktatnak be a Pénzügyi és Költségvetési Bizottságba, ugyanis egy korábbi tag Matécz András elköltözött Érdről, helyére pedig Zólyomi Ádámot iktatták be. Az SZMSZ módosítás során vezették át, hogy Tóth Tamás társadalmi megbízatású alpolgármester lemondott tisztségéről.

Változatlan feltételek mellett kíván új szerződést kötött a város a Volánbusz Zrt-vel. Az újrakötésre azért van szükség, mert december 31-én lejár a korábbi szerződés – mutatott rá Dr. Bács István.

Alakulnak a tervei a Teleki Sámuel Általános Iskolának és az előtte kialakítandó terület tervezése is folyamatban van. Jövő év elején várhatóan elbontják a postát és a körzeti megbízotti irodát (mindkettő a közelben kap elhelyezést), valamint az iskola lenti szárnyát. A Törökbálinti út sarkán lévő római katolikus egyház viszont jelezte, hogy szeretnének a régi iskolából egy részt megvásárolni, ahol hitoktató termet, parókiát, közösségi teret tudnak kialakítani. A képviselő-testület szándéknyilatkozatot ad ki, ami azért fontos most, hogy a tervezők ennek megfelelően folytathassák a munkát.

Címkék